Hány tojást fogyaszthat naponta egy tojás étrendben?

Ha egészséges vagy, esélye van arra, hogy egy tojásadagot csak korlátozott ideig követhet, néhány kilót veszít, és ne aggódjon a mellékhatások miatt. De néhány kihívással kell szembenéznie. Egyrészt a tojás étrendjének sajátosságait nehéz megragadni, számos változatban és néhány konkrét utasítással követni. A menütől függően ez a táplálék alacsony szénhidráttartalmú, rostos és alapvető tápanyagokat tartalmaz, miközben több koleszterint biztosít, mint egészséges.

Tojás étrend változatok

A tojás étrendjének egyik változata nem csak a tojást eszik, de nem azt sugallja, hogy hány tojást kell fogyasztani, vagy hány napot kell elfogyasztania az étrenddel. Egy másik terv követi az alacsony szénhidráttartalmú táplálkozási irányelveket, amelyek lehetővé teszik a zöldségeket, de a tojásokat a fehérje elsődleges forrásaként használják. A 14 napos grapefruit és tojás étrend kínál egy menü, amelyben az ebéd és vacsora grapefruitból és egy vagy két tojásból áll. A két tojás napi étrendje nyilvánvalóan médiajelentések után kezdődött el egy, a “International Journal of Obesity” című tanulmányban 2008 augusztusában. Az önkéntesek ebben a tanulmányban alacsony kalóriatartalmú étrendet követtek, de fél evett két tojást reggelire, miközben A többiek evették a bageleket. Nyolc hét elteltével a tojást fogyasztó csoport több súlyt veszített.

Tojás és kalória száma

Az enni kívánt tojások száma 2-6 vagy annál több napig terjedhet, attól függően, hogy melyik tojásos étrendet követi. Az egyik nagy kemény tojásnak 78 kalóriája van, így 156 kalóriát kap két tojásból és hat tojásból 468 kalóriából. Ha enni tükörtojásokat, a kalóriák 90 tonna tojásra jutnak, az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma szerint. Az összes kalória proteinből és zsírokból származik. A szervezetnek szüksége van napi 1200-tól 1400 kalóriára, hogy kielégítse az alapvető anyagcsere-igényeket, ami a Columbia Health szerint a szív és az alapvető szervek fenntartásához szükséges minimum. Ha dolgozik, vagy aktív munkát végez, akkor sokkal több kalóriát igényel az igényeinek kielégítésére.

A tojásfogyasztás táplálkozási hatása

Bár a tojások elegendő mennyiségű fehérjét kínálnak, a szigorú tojás-étrend – amely csak tojást tartalmaz, – számos tápanyagban hiányos. Ha naponta 10 tojást evett, elég szelént kapna, de nem szinte az ajánlott bevitel más ásványi anyagokra. Tíz tojás hagyná alacsonyan a folátot és a B-6 vitamint. Mivel a tojásoknak nincsen C-vitamin és nagyon kevés E-vitamin, K-vitamin és magnézium, szükség lehet a táplálékhézagok pótlására. A tojás nem biztosít szálat vagy szénhidrátot. Még a nagyon alacsony szénhidrát-diéták is lehetővé teszik a kis mennyiségű szénhidrátot naponta, jelentette az Albert Einstein Orvosi Főiskola. Az alsó sorban – a tojásból készült táplálék nem az út, még akkor is, ha csak néhány napig tart.

Koleszterinre vonatkozó ajánlások

A táplálékkifejtések félretéve, a tojás étrendjének követésére vonatkozó aggodalom az idő múlásával a koleszterin mennyiségét fogja fogyasztani. A legtöbb ember naponta egy tojást élvezhet anélkül, hogy növelné a szívbetegség kockázatát, jelentette be a Harvard Közegészségügyi Iskola. De ha magas a koleszterinszintje vagy cukorbetegsége van, akkor a bevitelt legfeljebb három yoltsóra kell korlátoznia. Két kemény tojás 372 milligramm koleszterint tartalmaz. Ez az összeg meghaladja az egészséges ember 300 milligrammra jutó maximális ajánlott bevételét az American Heart Association szerint. Csökkentse a koleszterin tartalmat az egész tojás és a tojásfehérje összekeverésével. Hozzon létre egy egészséges tervet azáltal, hogy egy étkezés során megéri a tojásokat, és kiegyensúlyozott étrendet követel a nap hátralévő részében.