Hogyan csökkenthető a női szag

Nem ritka az aggodalom, ha mások szagolhatják a hüvelyi illatot, de az aggodalom általában indokolatlan. A TeensHealth, a Nemours Alapítvány által nyújtott szolgáltatás biztosítja a nőknek “, hogy normális körülmények között senki se szagoljon szagokat a lány hüvelyéből”. Az egészséges hüvely illata általában enyhe, bár egyes nők természetesen erősebb szagot termelnek, mint mások. Ha erős hüvelyi szagokat tapasztal, keresse fel nőgyógyászát, hogy kizárjon minden egészségügyi problémát. Egy tiszta egészségügyben követheti a szokásos higiéniai és hüvelyi kezelési gyakorlatokat, hogy a szagokat minimális szinten tartsa.

Minden nap mindennapos verejtéket és baktériumokat távolítsunk el a bőréről. Mosson vulva – a hüvely külső területeit – naponta enyhe szappannal és vízzel, vagy hagyja el a szappant, és csak vízzel használja. A szappan egyes nőknél hüvelyi irritációt okozhat, ami nőies szagot eredményez. A víz önmagában elegendő a vulva hatékony tisztítására, az Amerikai Szülészeti és Nőgyógyászati ​​Kongresszus (ACOG) szerint.

Kerülje a női dezodor spray-k, illatos tamponok, női törlőkendők, illatosított toalettpapír és douches használatát. Ezek a termékek növelhetik a női szagokat hüvelyi irritáció, bakteriális vaginózis és élesztőgomba okozásával. A duzzadás megváltoztatja a hüvely pH-szintjét, ami kevésbé barátságos a jó baktériumokkal, amelyek védik a fertőzéseket. Az ACOG azt tanácsolja a nőknek, hogy tartózkodjanak a douchingtől, hogy “csökkentse a vaginitis kialakulásának kockázatát”.

Viseljen pamut alsóneműt. A pamut lélegző anyag, amely lehetővé teszi a levegő behatolását az anyagba, ami csökkenti a női szagot a hüvely szárazon tartásával. Naponta egyszer változtassa meg a fehérneműt, gyakrabban, ha szükséges. Viseljen egy hálóinget és menj lefeküdjék éjszaka, hogy a hüvelye extra lökést adjon a friss levegőnek.

Csökkentsük a hüvelyi szagot a szőrszálak kivágásával vagy eltávolításával. A verejték és a vizelet közönséges hajban csapódhat be, nemkívánatos szagokat okozva.

Csökkentse a felesleges izzadással kapcsolatos szagokat, ha egy kis kukoricakeményítőt megszór a fehérneműben. A kukoricakeményítő enyhe, szeszélytelen és elnyeli a verejtékeket.

Cserélje le a tamponjait és az egészségügyi betéteket három óránként, hogy csökkentsék a menstruációs vérrel kapcsolatos szagokat.