Hogyan kell hízni a laposhal

A halibut – mint a többi kemény, fehér fajtájú hal, mint például a kardhal – az egyik legjobb fajta halászni. Mind a steakek, mind a filé szilárdan felszaladnak, és enyhe ízűek, amelyek jól illeszkednek a pácoláshoz a mártások, fűszerek vagy mellékételek széles választékával. A halibut káliumban gazdag, 460 mg-ot biztosít minden három uncia adagban, és alacsony a kalóriák, a koleszterin és a telített zsír. Valójában a laposhal annyira sovány, hogy alaposan meg kell figyelnie, mikor leborul, hogy megakadályozza a kiszáradását.

Öblítse le a lapocka steakét vagy filéjét hideg folyóvízben, és óvatosan szárítsa meg papírokkal. Helyezze a halat egy sekély üveg sütőedénybe.

Keverjük össze a lime juice és a szójaszósz egy kis tálba. Öntsük a keveréket a laposhal fölé, és hagyjuk a halat áztatni, egyszer fordulva, 15-30 percig.

A főzés előtt melegítse elő a brojlert 15 percig, és helyezze a sütőtálcát 3 – 4 hüvelyk távolságra a hőforrásról.

Olajjal csiszoljon egy keretes sütőlapot vagy egy 9-13 cm-es pörkölt serpenyőt zöldség- vagy olívaolajjal. Rendezze a laposhal az elkészített serpenyőben.

Füstölje meg a halat, zavartalanul, hat percig. Csúsztasson egy vékony lapátú kést a steak vagy a filé legvastagabb részébe, ha könnyen áthalad és a test legbelső része már nem áttetsző, akkor a laposhal kész.