Hogyan kell naponta 900 kalóriát égetni

Ha naponta 900 kalóriát szeretnél égetni, akkor nagyon pontosnak kell lennie a megközelítéssel. Nemcsak, hogy áldozatokat kell tennie az asztalnál, de aktívabbnak kell lenni. Háromezer kiló kalóriát vesz igénybe, hogy egy fontot veszítsen, és hetente csaknem 2 fontot képes elégetni a hiány létrehozásával.

Csökkentse a napi bevitelt 500 kalóriával. Kövesse figyelemmel a kalóriáit egy vagy két napra, hogy megtudja a jelenlegi bevitelt. Csökkentse ezt az összeget naponta 500 kalóriával, ez önmagában segíthet egy fontot hetente elveszteni.

Cserélje ki az üres kalóriatartalmú, magas zsírtartalmú ételeket olyan élelmiszerekkel, amelyek alacsonyabb energiasűrűségűek és magasabbak a tápanyagokban. Tegye fel a leveles zöldségeket, gyümölcsöket, zöldségeket, sovány marhahúst, csirkemellet, halat, teljes gabonát, babot és alacsony zsírtartalmú tejterméket.

Húzza ki ételeit a nap folyamán, így nem érzi magát fosztva. Egy vagy két kis, kiegyensúlyozott ételt enni két vagy három nagy helyett. Fogyasszon el naponta két vagy három kalóriatartalmú snacket, például zeller botokat vagy uborka.

Igyál sok vizet. Hagyja fel a szénsavas italt, édesített teát, desszertkávét és alkoholos italokat. A víz kalóriamentes és segít a szervezet hidratálásában. A méreganyagokat is kiöblíti a rendszerből, és kitölt.

Végezzen olyan kardiovaszkuláris tevékenységeket, amelyek naponta legalább 400 kalóriát égetnek. A Harvard Egészségügyi Kiadványok szerint a futás, az erőteljes kerékpározás és a sziklamászás kb. 400 kalóriát elégethet meg mindössze 30 perc alatt. Kevésbé élénk tevékenységeket is választhat, mint pl. Úszás, gyors séta vagy álló evezés, és edzés egy órán át vagy tovább.