Hogyan kell tanítani a gyermekeket pozitív hozzáállásukra

Egy negatív, erőszakos és szenvedő világban a pozitív hozzáállás az életet jobban kezelheti. Bár lehetetlenné válik az életesemények teljes körű ellenőrzése, ellenőrizheti a reakcióidat, hogy mi történik. Ez a hozzáállás lehetővé teszi, hogy fejlessze az erőt az élet kihívásainak kezelésére. Amikor a gyermekek pozitív hozzáállást alakítanak ki az élet korai szakaszában, a pozitív gondolkodás olyan szokássá válik, amely enyhítheti a felnövekvő nyomást.

Tanítsd meg a gyermekeidet, hogy irányítsák belső monológukat. Ezek azok a kijelentések, amelyeket folyamatosan megismételnek magukban az elméjükben, mint például: “Annyira rossz vagyok a matematikában. Soha nem fogom átadni az osztályt. “Segítsen nekik, hogy helyettesítsék ezeket a negatív kijelentéseket, hangosan vagy csendben:” Lehet, hogy nehezen értem a matematikát, de megpróbálom kipróbálni, Mint a tanárok, a szülők és a diákok. ”

Emlékeztesd gyermekeidet, hogy pozitív vagy negatív az életükben bekövetkezett eseményről a választásuk. Tanítsd meg a gyermekeidet egy példa használatával, például: “A dühös tartózkodás valakivel olyan, mintha ivott volna méreg, és arra számítaná, hogy a másik szenved.”

Próbáljon pozitív környezetet teremteni otthonában vicces filmek megtekintésével, viccekkel és történetekkel. Magyarázd el a gyerekeknek, hogy csak a mosoly és a nevetés segíthet az agykémia megváltoztatásában, és jól érezzük magunkat a Wisconsin-i Egyetem kórházak és klinikák szerint.

Gondoskodjon a gyermekeiről a kedves szavak, ölelések, csókok, magas ötösek és pate-ok formájában a hátán.

Segítsen gyermekeinek olyan hobbik kialakításában, amelyek jóakká teszik bizalmukat. Például, bátoríthat gyermekeidet, aki kedves énekes hangot hallgat, hogy szavas órákat vegyen fel, hogy segítsen neki tovább énekelni.

Ösztönözze gyermekeit, hogy tartsanak naplót, hogy nyomon kövessék a teljesítményeket és a csalódásokat. Amikor gyermeke csalódást tapasztal, kérdezze meg tőle, milyen tanulságokat vesz igénybe a tapasztalatból, hogy elkerülje a hiba ismétlődését a jövőben. Dicsérjétek őt az érettség megmutatásáért és a lecke felismeréséért és a hibák proaktív megközelítéséért, ahelyett, hogy rájuk bíznék.