Hogyan lehet megszabadulni a hegek a lábakon a bogarak

Ha valaha is valami különösen viszkető hibaharapnivalót kaptál és nyersdarabot vettél fel, akkor lehet, hogy egy csúnya sebet hagyott. A hegek kezelésének legjobb módja az, hogy megakadályozzák őket, elkerülve a kísértést, hogy megkarcolják és alkalmazzák a hidratáló viszkető krémet. Azonban, ha a heg van, számos lehetőség van arra, hogy eltávolítsa azt. Néhány kisebb bug-harapás hegek eltűnhetnek a mély hidratálással és az új bőrnövekedés bátorításával. Más súlyosabb hegekhez szükség van a bőrgyógyász segítségére.

Hidratálja a bogarakat hegeket rendszeresen egy nagy teherbírású krémmel, például kakaóvajjal vagy shea vajjal. Kerülje az illatosított krémeket, amelyek irritálhatják a bőrt.

Hámozd ki a bogarakat hegeket naponta. Dörzsölje őket erősen kemény luffa vagy folyékony bozót körkörös mozdulatokkal. A legtöbb orvosi hegek kezelése a bőr felső rétegének eltávolítására támaszkodik, hogy ösztönözze az új bőrnövekedést a pigmentációval, amely megfelel a természetes színezésnek. A háztartási hámlás ugyanazt az alapvető célt szolgálja. Hámosítja a bőrt közvetlenül a hámlás után.

Alkalmazzon over-the-counter kenőcsöket, például C-vitamin szérumot vagy alfa-hidroxi-savat, ami eltávolítja a bőr felső rétegét, hogy ösztönözze az új bőrnövekedést. A citromlé C-vitamint és alfa-hidroxi-savot is tartalmaz, és bizonyos esetekben megfelelő helyettesítés lehet.

A hegeket masszírozza és gyakorolja rendszeresen, még akkor is, ha durva 15 perces sétát vesz igénybe, hogy ösztönözze a lábak véráramlását. A helyes keringés a tápanyagokat a hegek körül a bőrsejtekbe áramlik, biztosítva azokat a szerszámokat, amelyekre javításra van szükségük.

Egyél az A, C és E vitaminokban gazdag étrend, valamint a cink, omega-3 zsírsavak és többszörösen telítetlen zsírok. Ezek a tápanyagok létfontosságúak a bőr egészsége szempontjából, és ösztönözhetik a kollagén növekedését, amely megőrzi a bőr fiatalos és friss megjelenését.

Szilikon hegek kezelési lapjait naponta legalább 12 órán keresztül viseljük több hét alatt. Ezek a lapok túlterhelés alatt állnak rendelkezésre, és egyes klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy hatékonyan csökkenthetik a hegek megjelenését.

Kérjen tanácsot a bőrgyógyásztól a professzionális kezelésekről, például kémiai hámlásról, dermabrázióról, sebészeti eltávolításról, lézeres kezelésről vagy szteroid injekciókról.