Hogyan terhes nők enni hat kis ételt

Becslések szerint a terhesség körülbelül 80 000 kalóriát igényel a női normális bevitel felett. A terhesség 40 hetes átlagában ez körülbelül napi 300 kalóriát tartalmaz, bár előfordulhat, hogy az első trimeszterben és a harmadiknál ​​kevesebbnek szüksége van. Ha úgy találja, hogy nehezen eszik egy kicsit többet, akár émelygés vagy gyomorégés miatt, hat kis étel fogyasztása hasznos lehet.

A táplálkozási és dietetikai akadémia szerint a legtöbb terhes nőnek napi 2200 és 2900 kalóriára van szüksége. Amint a terhességed fejlődik, a kalóriatartalmának növekednie kell. Az első trimeszterben, amikor a testsúlygyarapod a leglassabb, általában nem kell többet enni a szokásosnál. Második trimeszterében több napi 340 kalóriára van szüksége, míg a harmadik trimeszterben akár 450 is lehet.

Az Orvostudományi Intézet a terhesség alatt terhességi terhességi testtömeg alapján határozta meg a súlygyarapodásra vonatkozó ajánlásaikat a terhesség alatt a terhességi testtömegindex alapján Ennek az az alapja, hogy a nők megfelelő súlyt kapjanak a baba növekedésének és fejlődésének támogatása nélkül anélkül, hogy túl nagy súlyt kapnának, ami később nehéz később elveszni. A terhesség előtti normális testsúlygyarapodásban szenvedő nőknek 25-35 font között kell lenniük, és a nők alulsúlyozottabb szintjének meg kell kapnia egy kicsit többet és túlsúlyos nőket egy kicsit kevesebbet. Ügyeljen arra, hogy beszéljen az egészségügyi szolgáltatóval a súlygyarapodási ajánlásaival kapcsolatban.

Különböző pontokon a terhesség ideje alatt, úgy érzi, jobban eszik hat kis ételt helyett három nagyobb ételt. A terhesség korai szakaszában a reggeli megbetegedést megfékezheti, biztosítva, hogy a gyomrod nem üres. Kis mennyiségű élelmiszer néhány óránként minimálisra csökkentheti az émelygést. Később a terhesség alatt, amikor a baba több helyet foglal el, gyakori probléma lehet a gyomorégés. A kisebb étkezés gyakrabban csökkenti a teljes gyomor kényelmét. Néhány nő úgy érzi, jobban ázik az italokat az étkezések között, mint étkezés közben, ha a gyomorégés jelentős probléma.

Ha a kisételek megtervezése túlságosan nehézkes, akkor fontolja meg, hogy a rendszeres ételt kisebb részekre osztja. Például, ha a csirkével, sült burgonyával, párolt brokkolival sajtos és vegyes bogyós gyümölcsöket szeretne a vacsorára vinni, akkor a burgonyát brokkolival és sajtokkal teheted fel délutáni étkezéskor, és a csirkehús néhány bogyóval vacsorázhat. A reggeli tartalmazhat egészséges búzát pirítóval, vajat és szeletelt banánt, majd egy nagy fehérjetartalmú görög joghurtot és egy almát. Egyéb apró ételek lehetnek hummus kevert zöldségekkel, kemény főtt tojással, teljes kiőrlésű süteményekkel, string vagy cheddar sajt, körte, puha pere, mustárral és friss szőlővel, fűszernövények egész búzakorpa vagy egy Késő esti zabpehely áfonyával. Az ételek széles választékának biztosítása biztosítja a tápanyagok egyensúlyát.

A terhesség kalóriaigényei

Súlygyarapodási ajánlások

Hat kisétel előnyei

Kisételes ötletek