Hogyan használjuk a görögszéna a cukorbetegség kezelésére

A Fenugreek egy Dél-Európából származó gyógynövény. Ezt eredetileg a görög gazdák állattenyésztőként használták fel Michael Castleman, az “Új gyógyító gyógynövények” szerzője szerint. A gyógynövény magjai és levelei gyógyászati ​​előnyöket is kínálhatnak. A levelekben és a magokban lévő vegyi anyagok segíthetnek a vércukorszint csökkentésében, ami enyhíti a fáradtságot, zavartságot, szédülést és a cukorbetegséggel kapcsolatos fejfájást. Beszéljen orvosával, ha cukorbeteg fogszuvasodással kezelni. Ez a növény nem helyettesítheti a cukorbetegség kezelését.

Szárítsuk meg a sült ropogós magvakat úgy, hogy egy nagy serpenyőbe helyezzük őket, és közepesen magas melegítéssel 1-2 percig melegítjük, gyakran kevergetve. Adjunk hozzá 1 és 2 evőkanál pörkölt magokat az indiai curries-hez és az ázsiai kevert serpenyőhöz.

Rózsás 2 evőkanál szárított görögszéna leveleket és magokat 1 csésze forró vízben 10 percig. Húzzuk meg a folyadékot és igyuk a kapott teát naponta kétszer, hogy csökkentse a vércukorszintet.

Öntsön 1 csésze forró vizet 4 evőkanál szárított görögszéna vetőmag és levelek és meredek 30 percig tinktúrát. Vegyen fél evőkanálnyi tinktúrát naponta háromszor.