Hogyan kell főzni a fimo agyagot

A Fimo agyag olyan polimer vegyület, amelyet végtelenül át lehet alakítani apró részletekkel. A főzés állandóan meghatározza az alakját, így ékszereket, babafejeket és díszleteket, gyöngyöket és más díszítő tárgyakat hozhat létre. A helyes hőmérséklet fontos tényező a Fimo agyagprojekt sikeréhez. Ha a sütő hőmérséklete túl alacsony, akkor a Fimo összeomolhat, mielőtt megszáradna. Túl magas a sütő hőmérséklete, majd a sütés előtt égeti a polimer külső felületét. Sütés után a Fimo agyagot akrilfestékekkel vagy lakkal finomíthatja, de a sütés nem fog elhalványulni jellegzetesen élénk színei miatt. A legjobb sütési eredményekhez kövesse a gyártó utasításait.

Ellenőrizze a sütő pontosságát önálló sütő hőmérővel. Mozgassa a hőmérőt a sütő különböző területein, hogy megtalálja a forró pontokat, amelyek hatással lehetnek a sütési időre.

Melegítsük elő a sütőt 225-265 fokos fahéternek. A szobor vastagságától és a sütő hőmérsékletétől függően 30 és 60 perc között hagynia kell, hogy a szobor megkeményedjen.

Helyezzen egy darab pergamenpapírt a kerámia burkolat tetejére. Helyezze a szobrászatot a papírra bélelt csempere, és helyezze a csempe az előmelegített sütő középső polcára.

Gyakran ellenőrizze a szobrát, hogy égnek vagy égnek.

Sütjük a Fimo-t a gyártó utasításai szerint. Óvatosan vegye le a csempe a sütőből, és helyezze szellőző helyre, hogy a szobor lehűljön és teljesen keményedjen.