Hogyan készítsék fel az ayurvédikus hajolajat otthon

A Kerala gyógynövényolaját valójában neelbringadi thailamnak nevezik, és ez egy ayurvédikus gyógymód az India Kerala régiójában. Az olajat hajhullás, korpásodás és egyéb hajproblémák leküzdésére használják, és kókuszolajat használ, mint alapját. Ez kifejezetten a nők számára éjszakai kezelésként és az ayurvédikus elvek szerint minden este 6 hónapig használható. Úgy gondolják, hogy az olajat pihenésre és nyugodt alvásra ösztönzik. Az olajat könnyű otthoni használatra készíteni, és sok összetevő elérhető a boltban vagy az online kiskereskedőkön keresztül.

Illessze össze az összes ayrvedikus gyógynövényt egy kis kettős kazán belső tálcájába. Töltse fel a külső edényt egy hüvelyk vízzel, és tegye a potot a gyógynövényekbe. Ne kapcsolja be a hőt.

Melegítsük fel a kókusztejot egy külön edényben, mindaddig, amíg csak forraljuk. Öntsük a kókusztej a gyógynövények fölé. Fedjük le a potot, és hagyjuk ülni két órát.

Adjuk hozzá az olajokat a gyógynövényekhez. Kapcsolja magasra a hőt, amíg a kettős kazánban lévő folyadék forrni kezd. Csökkentse a hőt a pároláshoz.

Keverjük össze az olajokat, és hagyjuk főzni két-három órát. Ne hagyja forrni az olajat.

Távolítsa el a edényt a hőtől és hagyja lehűlni. Az olajat egy szűrőn keresztül öntse egy tiszta kerámia edénybe.

Adja hozzá a fonott olajat a kettős kazánhoz. A nedvesség eltávolítására további 30 percig melegítse az olajat.

Hagyja lehűlni az olajat, és öntsön egy légmentes tartályba. A hűtőszekrényben legfeljebb hat hónapig tárolja.