Hogyan lehet enyhíteni az izomfájást a testmozgás után

A testmozgás után az izomzat nem ritka, de ez nem jelenti azt, hogy egészséges. Az izomzavarok általában túláradást jeleznek, és előfordulhatnak a kezdőknek és tapasztaltabb gyakorlatoknak is. A fájó izmok kezelése segíthet a fájdalom enyhítésében és a gyógyulás elősegítésében, és bizonyos esetekben lehetővé teszi, hogy újra gyakoroljon újra. Forduljon orvoshoz, ha az izmok fájdalmai nem mennek el hét-tíz nap múlva.

Pihentesse az izmokat. A pihenés fontos, hogy az izomszálak időben javuljanak és gyógyuljanak megfelelően. Kerülje el az izomzat megfeszítését vagy gyakorlását, amíg a fájdalom el nem tűnik.

Masszírozza az izmokat a véráramlás helyreállításához és lazítsa meg az izmokat. Finoman dörzsölje vagy gyúrja az izmokat a kezével vagy elektromos masszírozóval. Ha tud, találkozhat egy professzionális masszőrrel.

Vegyünk egy fájdalomcsillapítót. Az enyhe over-the-counter gyógyszerek, például az ibuprofen vagy az acetaminofen segíthetnek enyhíteni a kisebb fájdalmat és fájdalmat. Kerülje a túl sok ibuprofén szedését, mivel irritálhatja a gyomor bélését.

Az első 24-72 órára alkalmazzon jégcsomagot az izomzatra. Ez segít csökkenteni a késleltetett izomfájást, és abban az esetben, ha az izom sérült, a jég csökkenti a gyulladást. Ha elég bátor vagy, vegyen egy jeges fürdőt. A jegesedés után melegítsük fel a hőt.

Töltsön be egy forró kádat vagy zuhanyt, vagy helyezzen forró vizes palackot a fájó izmokra. A hő kiszélesíti az ereket, javítja a véráramlást és pihenteti az izmokat. A gyógyfürdőben vagy gőzkabinban ülve ugyanolyan hatású lesz. Ilyenkor sok vizet inni, hogy elkerülje a kiszáradást, ha a fürdő vagy gőzfürdő opciót választja.

Végezzen enyhe edzést és finoman nyújtsa az izmokat. Az enyhe edzés, mint a gyaloglás, a jóga vagy az úszás megtarthatja az izmok szigorítását és fájdalmat okozhat. Mint a többi jogorvoslat közül, a nyújtás és a testmozgás véráramlást eredményez, és az izmokat laza állapotban tartja. Kerülje a súlyos testmozgást, például a súlyemelést, az ellenállóképességet vagy a nagy hatású kardio, ami súlyosbíthatja az izmok fájdalmát.