Hogyan lehet megállítani a hajat a szüréstől

A szürke színű szálak a nem megfelelő fehérjeszintézis eredménye. Ez elsősorban az öröklöttség eredménye, de azok, akiknek a haját szürke színűvé válik, nem kell idegesen ülniük, és el kell fogadniuk a színvesztést mint valóságot. Rengeteg mesterséges színezõkezelés érhetõ el a szalonban, vagy akár otthon is megváltoztathatja a színét, de természetesebb is lehet, ha színt viszünk a hajába.

Egy csésze kókuszolajat és a levet egy csíkos citromból egyesítsük és ötször 10 percig keverjük össze. Tegye ezt a keveréket a hajára, és hagyja, hogy üljön körülbelül 15 percig, mielőtt lemossák. Tegyük ezt körülbelül hetente háromszor. Lehetséges, hogy sötét színt tartasz a hajadon – a leginkább a fekete hajszálon működik 70 éves kor alatt. Ez nem orvosilag bizonyított, de ez egy népi jogorvoslat, amelyet sokan követnek a Fülöp-szigeteken.

Vegyünk egy csésze erős fekete teát, és keverjük össze 1 evőkanál. Só. Hagyja, hogy ez a keverék hideg legyen. Próbáld ki a teát, és masszírozza a keveréket a fejbőrödbe, hogy a hajad gyökereihez jusson. Hagyja ülni, mielőtt kiöblítené. Ne használja a sampont. Tegyük ezt körülbelül hetente háromszor.

Ha enyhén sampont használ, minden nap mossa meg a hajad. A durvább samponok negatív hatással vannak a fehérjeszintézisre és elszínezik a színt. Amikor mosson haját, lassan és alaposan masszírozza a fejbőrt. Ez elősegíti a véráramlást, és a fejbőr egészségesebb környezetét biztosítja a haj növekedéséhez. Használja a kondicionálót samponozás után, hogy fokozza a fejbőrt

Próbálj 1 evőkanál. Két hétig, ha gyors eredményeket szeretne látni a szürke haj eltávolításával. Anekdotikus bizonyítékot kaptak arról, hogy a fekete szalag melasz visszafordítja a szürítési folyamatot és visszaállítja a hajszínt. A Blackstrap melaszot az egészségügyi élelmiszerboltokban értékesítik, kalciumot, magnéziumot, káliumot és vasat tartalmaz. Ezek az elemek elősegítik az egészséges hajat, de még nincs tudományos bizonyíték arra, hogy ez megakadályozza a szürke hajat.