Hogyan kell megnyugtatni az arckifejezést

Ha az arca pirosra vagy vörösre néz, akkor elvonhatja az általános arcszínt, és a smink természetellenesnek tűnhet. Szerencsére az arcpirosis nem állandó bőrfeltétel. Számos életmódváltozás és a rendszeres bőrápolási szokások kiegészítése segíthet a bőrvörösség javításában és megnyugtatásában egy tisztább, frissen megjelenő arcszínben.

Olyan arcápoló termékeket használjon, amelyeket nem irritáló összetevők és vegyi anyagok, például illat-mentes vagy hipoallergén készítményekkel állítottak elő. A bőrirritáció közvetlenül gyulladáshoz és bőrpírhoz vezethet. A bőrápoló szakértője, Paula Begoun elmondja, hogy a leggyakrabban előforduló összetevők, amelyek túlzottan irritálóak az arc termékekben, az illatok, az alkohol, a levendula és a linalool.

Hűtse le. A Cincinnati Egyetem azt mondja, hogy az arcpirosodást a hőterhelés okozhatja, és az árnyékolás, a légkondicionálás vagy a ventilátor bekapcsolásával, valamint az ivás sok vizet fogyasztja.

Dop egy arcvédővel 15 vagy nagyobb SPF-vel. A nap irritálhatja és égetheti a bőrt, ami a vörösséget okozhatja. A legjobb eredmények érdekében a Begoun olyan fényvédőt használ, melyet érzékeny bőrre használnak, és készítsen fényvédő komponenst, például avobenzont vagy cink-oxidot.

A “InStyle” magazin szépségszerkesztői szerint “hidratálja a bőrt rendszeresen egy szójaalapú arcápolóval”. A szárazság pirosodást okozhat, vagy rosszabbá teheti a bőrpír. Ezenkívül a magazin szerint a szója segít “csökkenteni a bőrvörösséget és a gyulladást.

Ecset színkorrekciós smink termékre, amelyek közül sok a vakító pirosságot segít. Begoun szerint a sárga színű smink termékek gyakran úgy vannak megtervezve, hogy segítsenek rózsaszín vagy piros bőrszínt elérni.

Beszéljen bőrgyógyászával, ha a bőrvörösség nem csökkenti az over-the-counter kezelést. Előfordulhat, hogy krónikus bőrbetegsége vagy egészségügyi problémája van, amely orvosi rendelvényre vagy műtéti beavatkozásra van szüksége, például egy vényköteles kortizon krémet.