Mennyi súlyt emelhetek fel, amikor terhes vagyok?

A terhesség alatt történő terhelés segíteni fog Önnek és a növekvő baba egészségesnek, de a szigorú gyakorlatok, például a súlyemelés növelheti a sérülés kockázatát. Be kell állítania a rutinját, hogy befogadja a gyorsan változó testet, hogy a lehető legkevesebb kockázatot érje el.

Lehet, hogy figyelmeztette a figyelmeztetéseket a 25 font feletti emelés ellen. Terhesség alatt, de a nagy mennyiségű súlyemelés nem feltétlenül okoz sérülést a baba számára. Azonban fizikai sérülést okozhat a testénél, ha egyszerre felemeli a túl nagy súlyt. Ennek egyik oka az, hogy a terhességi hormonok miatt a szervezet inak, szalagjai és kötőszövetei lágyulnak, hogy felkészüljenek a szülésre, és ezáltal sebezhetőbbé váljanak. Ezenkívül egyensúlyod és súlypontod megváltozik, ahogy a tested nő. Az egyik módja annak, hogy a súlyemelés közvetlenül érinti a baba, ha a szabad súly közvetlenül érintkezik a hasükkel. Az ellenállók sávjai ugyanolyan előnyökkel járhatnak az izmokhoz, anélkül, hogy növelnék a baba kockázatát.

A súlyterhelés legfeljebb 5-12 lbs. Hogy csökkentse az ízületek túlterhelésének kockázatát, javasolja a BabyCenter weboldalát. A súlycsökkentés kompenzálására több ismétlést végez. Például, ha kb. 24 lbs-es lábbelnyomatokat hajtott végre. Nyolc-12 ismétlés esetén csökkentse a súlyt 12 fontra. És ismételje meg 15-20 alkalommal.

Kerülje a háta mögött fekvő hátteret, miközben súlyokat emel az első trimeszter után, mert a pozíció túl nagy nyomást gyakorolhat egy nagyobb vénára, és csökkentheti az agy és a méhbe áramló vér mennyiségét. Kerülje azt is, hogy állva álljon, még akkor is, ha felemeli a súlyokat, mert ez véralvadáshoz vezethet a lábadban, és hozzájárulhat a szédüléshez vagy az ájuláshoz. Mindkét lehetséges probléma leküzdésével üldögélve, feldöntve a padot és álló helyzetben maradjon, amikor erősíti a testedet. Ezenkívül ne hajtsa végre a Valsalva manővert, amely a levegő szabadulása nélkül erőteljesen kilégzéssel jár, mivel gyorsan elősegítheti a hasi és a vérnyomást, és csökkentheti az oxigén mennyiségét, amelyet a baba kap.

A szülésznőtől vagy orvostól szerezze be a távolságot, mielőtt megpróbálna felemelni a súlyokat vagy bármilyen más gyakorlatot folytatni. Egészségügyi szolgáltatója arra utasíthatja Önt, hogy drasztikusan változtassa meg a terápiás rendszert, vagy kérje, hogy terhesség ideje alatt teljesen elkerülje a terhelés emelését, ha terhességi szövődményei vannak. Még akkor is, ha a hüvelykujját felveszi az egészségügyi szolgáltatótól, akkor Ön felelős azért, hogy minden edzés idejére figyeljen a testedre. Csökkentse a gyakorlat intenzitását vagy gyakoriságát, ha túl fáradt vagy feszültnek érzi magát.

Az emelés potenciális veszélyei

Korlátozások és megfontolások

óvintézkedések

szempontok