Hogyan alakítsuk át a golfklub swing sebességét a távolságra

Azok a golfozók, akik hosszabb távon érhetik el a lövéseket, nagy előnnyel bírnak azoknál, akik nem tudnak. Van egy összefüggés a golfklub swingsebessége és a távolság között, de más változók is hatással vannak. A gyors lengés nem fog több távolságot lefordítani, ha kevésbé lesz irányításod, és hiányolja az “édes helyet” a klub és a labda összekapcsolásakor. Szükséged van arra, hogy felkészítsd a testedidet, hogy több klublengési sebességet hozzon létre, hogy tovább lökjék a labdát.

Lazítsa meg a karját és a felsőtestet néhány vállrándítással. Csinálj néhány gyakorlatot, kezdve a kezed nyugodt és a vállodról lóg. A jobboldaliaknál a bal kar és a klub eléri a legpontosabb pontot az ütközési pont mögött. Ne vigye egyenesen a karjait, hanem hagyja, hogy a centrifugális erő kiegyenlítse őket a lengő mozgással.

Öt golflabda egy sorát találja egymás után. Koncentráljon a sebességre és ne a pontosságra. Az első labdát a szokásos vezető sebességéhez érjük el, és az elkövetkező találatoknál gyorsabban készítjük el a következő négy találatot. Az utolsó lövés a lehető leggyorsabban ütközik. Visszaszerez néhány percig, és ismételje meg az öt golyó másik sebességét. Hajtson végre két sebességi készletet hetente háromszor egy hónapra, és ez gyorsabb klublengési sebességet és extra távolságot eredményez.

Az alacsonyabb pályákon végzett felvételek készítése, mivel ezek tovább haladnak. Próbálj ki különböző vezetőket, és válaszd ki az alsó padlót. Ez kevesebb centrifugálást és labda sebességet eredményez, mint egy magasabb padlás. A labda belsejéből támadjon, és kissé fölé az arc közepére. A labdát érintse meg a lábujj felé – mivel gyorsabban halad, mint a klub sarka -, hogy némi extra távolságot biztosítson. Gyakorolj gyakran izom memória fejlesztésére.