Hogyan alkalmazzuk a fulvosavat

A Fulvic sav a talajban található egyes gombák bomlása mellékterméke, amely segíthet a növények hatékonyabban elnyelni a lényeges ásványi anyagokat a talajból. A nagy koncentrációjú fulvsav-tartalmú növények fokozzák az enzimaktivitást, és gyorsabban képesek klorofill szintetizálni, mivel a fulvosav több tápanyagot képes behatolni a növény sejtfalaiba. Amikor fulvósav feloldódik a vízben, ez a víz gyorsabban képes behatolni mind a növényi, mind az állati sejtfalra. A Fulvic-savat gyakran használják a sejtek méregtelenítéséhez – mivel több víz jut be a sejtbe, kiöblíti a toxinokat és talán még testének is megnöveli a toxikus nehézfémeket.

Keresse meg a kolloid ásványi oldatokat, amelyek nagy mennyiségű fulvsavot tartalmaznak, ami a szervezet, amely lehetővé teszi a szervezet számára, hogy abszorbeálja és feldolgozza az ásványi anyagokat oldatban. A Fulvic sav önmagában nem tartalmaz tápanyagokat, egyszerűen csak biológiailag elérhetővé teszi a tápanyagokat.

Vegyünk egy folyékony fulvicsav-kiegészítőt. Az étrendben lévő összes vitamin, ásványi anyag és más tápanyag felszívódásának növelése érdekében egyszerűen hozzáadhat egy ionizált víz kiegészítést, amelyben fulvíionok feloldódnak benne. A kolloid kiegészítőkkel ellentétben, ahol a fulvosav-kötések egy adott tápanyaggal, egy folyékony fulvosav-kiegészítés növeli a szervezet azon képességét, hogy a tápanyagokat több forrásból – táplálékból, italból és egyéb kiegészítőkből – felszívja.

Óvatosan kövesse az adagolás és a használati utasításokat. A Fulvic sav növelheti a szervezet azon képességét, hogy felszívja az összes nyomelemet – beleértve a kadmiumot, az arzént, a higanyt, a szelént és a cinket. Túl sok ilyen és más elem negatív következményekkel járhat.