Hogyan csökkenthető a keratin termelés

A fokozott keratin termelés felelős a keratosis pilaris nevű állapotért. A keratosis pilaris tünetei közé tartoznak a megkeményedett száraz kopoltyúk, amelyek sárga színnel rendelkeznek a bőr felületén. A sárga színárnyalat olyan keratin eredetű, amely a bőr felszínén keményedett, hogy dugót képezzen. A dugó vagy a hámlás eltávolítása ronthatja ezt az állapotot, mivel nem bakteriális fertőzés, például akne. A keratin termelés csökkentése érdekében fontos, hogy alaposan kövesse a bőrgyógyász utasításait, és az összes gyógyszert az utasítás szerint alkalmazza.

A tejsavtartalmú készítményeket naponta kétszer fel kell vinni a keratin túltermelő helyre. A Mayo Klinika szerint a tejsav lágyítja és gátolja a keratin túltermelését a bőrben. A tejsavas alapú hidratáló krémek és krémek a helyi gyógyszertárban vagy a szépségszalonban találhatók.

A fürdőzés után naponta hidratálja a bőrt. A bőrgyógyász, a glikolsav, a szalicilsav, a tretinoin vagy a D-vitamint tartalmazó nedvesítőszereket a Maryland Egyetem Orvosi Központja szerint javasolhatja. A napi hidratálás több hónapig is eltarthat az állapot javítása érdekében, és a tünetek visszatérhetnek, ha megszakítja a használatát.

Alkalmazzon kortikoszteroid krémeket a bőrgyógyász irányítása szerint. Ezek vényköteles gyulladáscsökkentő krémek, amelyek csökkentik a keratin sejtforgalmat és csökkennek a bőr gyulladása. A Mayo Clinic szerint a kortikoszteroidok csak rövid távú használatra szolgálnak, mivel a hosszabb távú használat súlyosbíthatja a bőrt, túlzott szárazságot és egyéb irritációt okozva.

Választási recept retikulális retinoidra. A retinoidok az A-vitamin komplexből származnak, és segítenek megakadályozni a tüszők eltömődését. A Mayo klinika szerint a retinoidok hatásos kezelést jelentenek, de bőrszárazság és irritáció jelentkezhet érzékeny bőrű egyéneknél.

Futtasson párásítót otthonában egész nap. Ez megóvja a levegő nedvességét, megakadályozza a bőr kiszáradását és a keratin túltermelését a bőrön belül. A Mayo Clinic javasolja egy hordozható párásító használatát, amely a házi kemencéhez csatlakoztatható. Ez lehetővé teszi az egyenletes nedvességeloszlást az egész házban, csak egyetlen helyiség helyett.