Hogyan kell kezelni az aranyat gyorsan

Az aranyér, amelyet a végbélben és annak környékén duzzadt véredények okoznak, amelyek hajlamosak a vérzésre, intenzív fájdalmat okozhatnak. A hasmenés megnehezíti az embernek, hogy a fájdalom miatt szüntesse meg, vagy akár lehessen. A hasmenés azért fordul elő, mert az elhízás vagy más olyan állapotok, mint például a súlygyarapodás vagy a terhesség okozta túlnyomás a végbélre és körül a rektum.

Alkalmazzunk hideg csomagokat a végbélre, hogy megállítsuk az aranyeres vérzést. Ez csökkenti a fájdalmat és az irritációt. A hidegség szűkíti a véredényeket, ezáltal csökken a zsugorodás. A hideg segíthet az aranyozás gyors gyógyításában, valamint segít a vérzés megállításában.

Áztassa a rektális területet meleg ülz fürdőben, hogy ugyanazt a hatást érje el, mint a hideg csomagolás. Az irritáció csökkenni fog, mivel az aranyér eredete kisebb lesz. A sitz fürdő, a hidroterápia egy olyan formája, amelyben olyan meleg vízben ülsz, amely a csípő felett helyezkedik el.

Használjon over-the-counter anti-hemorrhoid krémet a fájdalom és duzzanat csökkentésére, javasolja a MayoClinic.com. Az aranyér elleni krémek hidrokortizonot tartalmaznak, amely irritálja az aranyereket és megállítja a vérzést.

Hazudjon az oldalán, amikor alszik, nehogy nyomást gyakoroljon a végbélre. Anélkül, hogy a test teljes testtömegére az aranyér, a duzzanat csökkenhet. Ez szintén segít csökkenteni az aranyérrel járó fájdalmat. A pihenés általában segíthet a gyógyulás folyamatában.

A kortizon klíma csökkenti az aranyér gyulladását, jegyzi meg a Drugs.com. Az orvosoknak be kell írnia ezeket a beöntés-típusokat, és egy újabb találkozót kell követnie a haladás megítéléséhez. Az orvos általában felírja ezeket a beöntéseket, ha sok vérzést tapasztal az aranyérből.

Ne használjon toalettpapírt a bélmozgás után. Ez csökkenti az irritációt a végbélen. Ahelyett, hogy száraz vécépapírt használna egy bélmozgás után, használjon hűvös mosogatószert a végbél tisztításához.