Hogyan lehet lúgosabbá tenni a szervezetet

A szervezetben van egy pH-mérleg, amelyet a jelen lévő savtartalom és lúgosság határoz meg. A 0-tól 14-ig terjedő skálán, a 7.4-et ideálisnak tartják. Ha a 7,4-es szint alatt van, akkor a szervezet savas, és olyan tüneteket tapasztalhat, mint az emésztési zavar, a mellkasi fájdalom, émelygés, éhségérzés és viszketés. Az a mód, hogy a szervezetet lúgosabbá tegyük, néhány fontos étrendi módosítással.

Távolítsa el a savas ételeket az étrendből. Sok étel van, amely nagyon savas, és ki kell küszöbölni az étrendből. Ezek közé tartoznak finomított cukrok, sült ételek, feldolgozott élelmiszerek, húsok, kukorica, tojás, tejtermékek, bab és hal.

Távolítsuk el a savas italokat. Az Ön által fogyasztott italok savas testhez is hozzáadhatnak, és vannak olyanak, amelyeket ki kell küszöbölni. El kell kerülni mindazt, ami magas a cukor, mint például a szóda, édesített teák, feldolgozott gyümölcslevek és sportitalok. Kerülni kell a koffein tartalmú italokat, például kávét, teát és energiaitalokat. Végül el kell kerülni a sört, a bort, a kemény folyadékot, a vegyes italokat és bármilyen más alkoholt is.

Egyél lúgos ételeket. A savas ételek helyett lúgos ételek vannak, és ezek közül az étrend leginkább áll. Néhány példa a kelkáposzta, a kagyló, a kelbimbó, a bébi spenót, az alma, a kajszibarack, az avokádó, az uborka és az erjesztett tempeh.

Drink zöld italok. Zöld italok olyan porított kiegészítők, amelyeket vízhez ad. Nagyon lúgosak és általában búzafűből, árpafűből, spirulinából, tengeri moszatból és kék-zöld algákból állnak. Ezeket naponta háromszor itassa, hogy növelje lúgosságát.

Tesztelje a pH szintjét. Annak megállapításához, hogy a táplálkozási beállítások működnek-e, szerezzen be néhány pH-sávot, hogy tesztelje magát. Helyezzen vizelet- vagy nyálminőt a szalagon, és amikor színt vált, illessze be a készlet chartjába. Ha valóban sárga, még mindig savas, és ha zöld, akkor lúgos vagy. A megfelelő pH-értékek a színek mellett jelennek meg.