Hogyan lehet megmondani valakinek, hogy a házastársuk csal

Ha van barátod vagy ismerősöd, akinek a házastársa hűségesnek tartotta magát, akkor erkölcsi vitában maradhat. A térdelakadási reakciója azonnal megmondja a barátjának a hűtlenséget, de figyelembe véve a barátnői házasság viszonyát, életképességét és természetét, megakadályozhatná, hogy rossz döntést hozzon. Ha tudnod kell valakinek, hogy a házastársa vagy a partnere csal, tapintattal és a támogatás nyújtásával segítheti barátjának érzelmileg lecsapódó és zavaros idejét.

Döntsd el, hogy megmondja-e barátjának vagy ismerőseidnek a házasságtörő viselkedést. Gondold meg, hogy elég ok van arra, hogy bármit is mondj, és hogyan fogják fogadni a híreket. Vegye figyelembe a kapcsolat határait, egyes kapcsolatok fenntartják bizonyos fokú nyitottságot. Amit “csalásnak” érzékel, elfogadható lehet a barátod határain és a kapcsolat típusán belül.

Fordítsa el a szerepeket, és fontolja meg, hogy szeretné-e tudni, hogy barátja cipője volt-e, javasolja Cyndi Sarnoff-Ross pszichoterapeuta a DailyStrength.org-ról. Találhatja meg, hogy amikor ugyanabban a helyzetben van, akkor nem szeretnél tudni egy csaló partnerről. Míg a bélreakció azonnal megmondja, gondoljon arra a következményekre, amelyekkel vádjaid a pár házastársát és a jövőt együttesen érinthetik.

Gyűjtsön össze minden lehetséges bizonyítékot arra, hogy vádolja a házastársat vitathatatlanul csalással. Soha ne bízz a pletyka malomban, az online közösségi oldalakon vagy az egyszeri észlelésen, amelyet a kontextusból vettek fel, figyelmeztet Javítás a YourWold.com oldalára. Csinálja a barátját és várjon, amíg meg nem látja a saját szemével, hogy egy biztos vádat megtudhasson, hogy az igazsággal támaszkodhasson. A barátodnak csak annyit mondott, hogy hallottad, hogy a csaló partner csalódást okozhat és károsíthatja a saját kapcsolatát.

Találkozzon először a csaló előtt. Adj nekik esélyt, hogy tiszta legyen. Ezt a fajta híreket a házasságon belül magántárgyalják meg. Hívja fel és mondja el, hogy megfigyelte a csalást, és azt tervezi, hogy elmondja a barátjának a hét végén. Ez lehetőséget ad arra, hogy vallja be és dolgozzon ki együtt, mielőtt vádat terjesztene harmadik félként.

Vegye fel a kapcsolatot a barátjával, ha a csaló megtagadja, hogy tiszta legyen. Válasszon semleges időt és helyet a hírek átadásához, mert valószínűleg felborít. Kerülje el a nyilvános helyeket vagy egy szűkös ütemtervet, mert a barátodnak szüksége lehet a támogatásra és a vállra, hogy sírjon, amikor rájössz, mit tudsz a hűtlenségről. A barátja talán nem veszi el a híreket, és még akkor is dühös lesz rá, hogy megvádolja a vádat. Miután elmondta, amit tudsz, az információ azonban elmarad a kezedből, és a barátod választhat, hogy mit kell tennie a folyamatban levő kapcsolatról.