Hogyan lehet megszabadulni a büdös gombás lábaktól

Gomba a lábán, beleértve a sportoló lábát és körömgomba, a lábak bűzlését okozhatják. Vörös vagy nyers területek a lábakon, megvastagodott vagy torzított körmök, és / vagy fájdalom és viszketés a láb gyulladás tünetei. Megszabadulni a gomba a lábakon, hogy segítsen ellenőrizni a büdös szagot.

Tartsa tisztán és szárazon a lábát. A Mayo Clinic azt javasolja, hogy szintetikus zoknit viseljenek, mivel ezek a nedvességet jobban nedvesítik, mint a pamutzoknák és más természetes szálak.

Alkalmazzon gombaellenes terméket a lábára és cipőire. Ezek a pulton keresztül kaphatók porlasztásos és por alakban. Ha azonban a lábad gombás fertőzése súlyos, akkor vényköteles termékekre lesz szüksége.

Viseljen megfelelően illeszkedő cipőket. A szoros felszerelésű cipők nem engedik meg a lábaidnak, hogy levegőt kapjanak. Ez megnehezíti a lábfungus megszabadulását.

Fordítsa el a cipőjét úgy, hogy két napot egymás után ne viseljen ugyanazt a cipőt. Ez ad a cipőnek egy esélyt arra, hogy alaposan kiszáradjon. A nedves cipők a gomba és a későbbi büdös szagok tenyészereje.

Fertőtlenítse a cipőjét, hogy csökkentse a baktériumok szagát és kockázatát. Spray egy fertőtlenítőszert a cipő belsejébe. Állítsa be a cipőket a napsütésben, és hagyja szárítani őket.

Védje a lábát nyilvános helyeken. Viseljen papucsot, flip-flopot vagy zuhanycipőt, ha egy nyilvános medencében vagy edzőteremben vagy olyan más nyilvános helyeken van, amely nem működik jól a hagyományos cipőkkel. A nyilvános helyiségek a gyalogos gomba tenyésztési helye, ezért kerülni kell a közvetlen érintkezést a felületekkel.

Ha lehet, járja meg a mezítláb otthon. Ez lehetővé teszi, hogy a lábad esélyed legyen a levegőztetésre. Ha nem lehet otthon járni mezítláb, mezítláb lefekvéskor.