Hogyan lehet mérni az alkalmazottak termelékenységét

Fontos mérni az alkalmazottak termelékenységét a teljesítmény nyomon követése és azon dolgozók azonosítása érdekében, akik vagy kiválóak vagy hiányoznak a munkában. A Harvard Business School szerint a munkáltatóknak olyan teljesítményméréseket kell készíteniük, amelyek figyelmeztetik a vezetést a felmerülő problémákra, és összefüggenek az üzleti eredmények kulcsfontosságú mozgatórugóival. Az alkalmazottak termelékenységének mérésére olyan mutatókat készíthet, amelyek teljes mértékben megértik a munkakört és a pozíció kimenetét.

Az egyes pozíciók munkaköreinek azonosítása a munkaköri leírások megadásával. Az üzemi pozíciók számára könnyebb a kimenetek kijelölése, mivel a feladat elsődleges célja bizonyos feladatok elvégzése. A szolgáltatási ágazatban a közigazgatási pozíciók vagy munkahelyek nehezebbek a termelékenységi mutatók hozzáadásához. Lehet, hogy figyelembe kell vennie a szélesebb körű termelési intézkedéseket, például a kiszolgált ügyfelek számát, vagy hogy az alkalmazottak milyen gyorsan kezelik az ügyfelek problémáit. Egyes részlegeknél könnyebb beállítani a csoport termelékenységi céljait.

Beszélje meg munkatársaival, hogy szerezzenek ötleteket a termelékenység érdekében. A CNN Money.com-on közzétett “Business 2.0” cikk szerint a termelékenység idővel növekszik, amikor a munkavállalók segítenek a teljesítménymutatók fejlesztésében.

Készítsünk olyan objektív méréseket, amelyek a feladat kulcsfunkcióihoz kapcsolódnak. Ezek magukban foglalhatják a szállított megrendelések számát, az értékesítési hívások összegét vagy az elküldött számlák számát. A kimenetet a ledolgozott órák számával oszthatja meg, hogy egy olyan számot érjen el, amelyet felhasználhat az alkalmazottak összehasonlításához és a termelékenységi trendek nyomon követéséhez.

Adjon hozzá szubjektív méréseket a vezetés számára az értékeléshez. A legjobb módja annak, hogy hozzon létre egy olyan számszerű minősítési rendszert, amelyet a menedzserek napi vagy heti munkatársaikhoz rendelhetnek. A következetességet ösztönöznie kell minden egyes pontszámra vonatkozóan.

Győződjön meg a szokatlan vagy enyhítő körülményekről, miközben nyomon követi az alkalmazottak termelékenységét. Az új munkát tanulók valószínűleg alacsonyabb termelékenységgel rendelkeznek, mint a tapasztalt munkavállalók. Fel kell jegyeznie a rendszerszabályokat vagy a mechanikai hibákat is, amelyek a termelékenység számának csökkenését okozzák a munkavállaló hibája miatt.