Milyen gyorsan tud a csecsemő túlélni az anyaméhben?

A csecsemők túlélik az anyaméhét a fiatalabb terhességi korban és alacsonyabb születési súlyban, de a koraszülés korai szakaszában magasabb a gyógyászati ​​és táplálkozási kockázat. A koraszülöttek és az alacsony születési súlyú csecsemők hosszabb ideig tartó kórházi kezelést igényelhetnek egész életen át tartó támogatásban, amíg elegendő méretűek, erőt és érettséget nem igényelnek otthon.

Azonosítás

A nagyon alacsony születési súly, a VLBW, a csecsemők súlya kisebb mint 1500 g vagy 3 lbs. És 5 oz, rendkívül alacsony születési súly, ELBW, csecsemők súlya kevesebb mint 1000 g vagy 2 font. És 5 oz., Mary Mitchell szerint a “Táplálkozás az egész életciklusban” című könyvben. A fejlődés ezen szakaszában a méh túlélése intenzív orvosi és táplálkozási ellátást igényel.

Történelem

Az utóbbi évtizedekben a csecsemő intenzív osztályokban elérhető technológiák előrehaladása lehetővé tette a kisebb és kisebb csecsemők túlélését. Ugyanakkor az Egyesült Államokban az alacsony születési súlyú növekvő incidenciát a támogatott reprodukciós technológiákhoz kapcsolódó többszörös születések arányának emelkedése okozza, Mitchell könyve szerint. Mivel a technológia folytatja a korai születési túlélés határát, a kisebb és fiatalabb terhességi korú csecsemők képesek az egészségügyi szakemberek csapatának fejlődésére.

Legutóbbi statisztikák

A “Gyermekgyógyászat” című augusztus 23-i számában Dr. Barbara J. Stoll és munkatársai a gesztációs kor szerint a közelmúltban beszámolnak a morbiditásról és halálozásról. A rendkívül alacsony születési súlyú és a rendkívül alacsony terhességi kor között több mint 9 000 csecsemőre gyűjtött adatok elemzése 2003 és 2007 között azt mutatta, hogy a terhességi kor megnövekedett, a 22 hetes 6% -ról 28% -ra 92% -ra emelkedett. A 24 hetes vagy annál nagyobb csecsemõk túlnyomó többsége túlélõdik, de a megbetegedések magas aránya megfigyelõdik.

Jelentőség

A nagyon koraszülött csecsemők korlátozott tápanyagtartalommal rendelkeznek, mivel a legtöbb tápanyag-transzfer és a magzati súlygyarapodás a terhesség harmadik harmadában jelentkezik. Az apró csecsemők nem megfelelő zsírtartalmúak, amelyek szabályozzák testhőmérsékletüket, és inkubátorokban kell tartani őket: A nem megfelelő tápanyagboltok és a gyors növekedési ütemek kihívást jelentenek az orvosi csoport számára a megfelelő ásványi anyagokat, kiegészítőket vagy intravénás táplálékot biztosítva. Például egy 1500 g csecsemő éretlen emésztőrendszerének és éretlen, összehangolatlan szopásnak és lenyelésnek, valamint a születéskor mindössze 3 ml gyomortartalmának korlátozása korlátozza a megfelelő táplálkozás szájon át történő alkalmazását. Emellett az éretlen szervek nem tudják szabályozni saját folyadék, elektrolit és glükóz szintjét Mitchell szerint a “Nutrition Across the Life Span” alatt.

Következmények

A koraszülés a Mitchell szerint a megnövekedett morbiditás és halálozás miatt társul. Ezért a koraszülött és az alacsony születési súlyú csecsemőket “nagy kockázatnak” tartják. Az orvosi szövődmények és a sebészeti stresszek megnehezíthetik a magas kockázatú csecsemő gondozását. A magas kockázatú csecsemők kórházi táplálkozási csoportja magában foglalja az orvosokat, az ápolókat, a dietetikusokat, a gyógyszerészeket, a fejlesztőterapeutákat és a laktációs szakembereket, akik együtt dolgoznak az optimális egészségügyi ellátás és a kockázatos csecsemők számára a legjobb lehetőség érdekében.