Hogyan kell eltávolítani a megakadt kontaktlencséket

A kontaktlencse viselőinek gyakori előfordulása, hogy egy szemhéj alatt vagy egy lapos szem érintetlenül érintkezik. A lencsék elakadnak, amikor a szemek kiszáradnak, vagy amikor dörzsölje őket, és elhúzza az objektívet az ülő helyzetből. A vékony műanyag felborulhat és elakadhat, vagy egyszerűen nem hajlandó megmozdulni. Vannak lépések, amelyeket megtehetsz a megakadt kontaktlencsék eltávolításához anélkül, hogy további problémákat okoznánk.

Mossa meg jól a kezét, és öblítse le az összes szappant, nehogy súlyosbítsa a helyzetet azáltal, hogy szappant kap a szemében, ami ég. Az Amerikai Optometriai Szövetség orvosa azt tanácsolja a betegeknek, hogy elkerüljék az olyan krémes szappanokat, amelyeket nehezen leöblítenek, és olyan maradványokat hagynak, amelyek átviszik a szemet és a kapcsolatot.

Kenje meg a szemet a cseppek újracsapolásával. Tartsa nyitva a szemét két ujjal az egyik kezéből, és a másik kezével dobja le a megoldást a szemébe. Az oldat nedvességet ad a száraz szemeknek, és lazítsa meg a kontaktust. Lehajtható, megkönnyítve az eltávolítást.

Keresse meg a kontaktlencsét a szemhéjak felfelé és oldalra húzásával. Folytassa a szem mindegyik sarkát, amíg meg nem találja az elpusztult objektívet. Még a világos érintkezőknek is világos színűnek kell lenniük, hogy könnyebben megtalálhassák őket az áztató megoldásban és a szemében. Miután megtalálta a beakasztott vagy feltekercselt kontaktust, elkezdheti kezelni ujjával.

Pihenjen, ha nem tudod lazítani azonnal. Az All About Vision orvosok beszámolnak arról, hogy a szemgolyó zárt zsebében található. Egy olyan kapcsolattartó, amely elmozdult a központjából, nem más, mint máshol a szemen. Menj el, és próbáld meg kivágni a szünetet. Mindaddig, amíg nem vagy fájdalmasan, 30 percet vagy egy órát várhatsz, és hagyd, hogy a lencse olyan helyzetbe kerüljön, ahol könnyebben megragadható.

Használjon lencse dugattyút vagy DMV eltávolítót, ha kemény vagy gázáteresztő érintkezőkkel vagy puha kontaktlencse-kezelővel rendelkezik. Az eszközöket a gyógyszertárakban vagy az optometrikusán keresztül értékesítik, ha problémái vannak a szaruhártyájukkal való kapcsolatfelvétellel kapcsolatban. Ezek a kis szívóeszközök szopják a kontaktust a szemtől, lehetővé téve, hogy az ujjait távol tartsa a szemétől.

Érezze magát, ha szomorú filmet néz, vagy becsukta a szemét. Hagyja a könnyeit arra, hogy a lencse a sarkából mosson ugyanúgy, ahogyan az Oaklawn Optometristáknál Floridában az orvosok azt tanácsolják a dolgozóknak, hogy mossa le a szemekbe kerülő részecskéket.