Hogyan kell enni tojást köszvényre

A köszvény olyan állapot, amely befolyásolja az ízületeket. Ez a fájdalmas formája az ízületi gyulladás által okozott felesleges húgysav a szervezetben. A húgysav feleslegét a csökkent elimináció vagy a fokozott termelés okozza. A purinokban gazdag ételek, amelyek segítik a húgysav kialakulását, a szervezet túl sok húgysavat termel, ezért kerülni kell őket. A nagy mennyiségű purineket tartalmazó élelmiszerek közé tartozik az állati hús, ami megnehezíti a megfelelő mennyiségű fehérje fogyasztását. A tojás azonban a purinok alacsony fehérje forrása, és számos módon meg lehet enni.

Forraljuk a tojásokat, és ételt vagy snacket egészben eszünk. A főtt tojásokat is felszórhatja, és egy tojásos saláta szendvicset készíthet ebédelni.

Vigye a tojásokat, és tegye meg őket egészben búzával.

Tökéletesítse a tojásokat a vízben, amely ecetet tartalmaz. Ezzel előállíthatunk egy mártott tojást, amelyet egyedül vagy egy angol muffinon lehet megenni.

A tojást óvatosan süsse meg olívaolajban vagy egy nem zsíros vajpermetet. Meg lehet enni a tojás síkságát, vagy egy sült tojásos szendvicset készíthet.

Készíts egy omlettet a tojással. Használjon zöldségeket és alacsony zsírtartalmú sajtot az omlettekben. Ebédelni lehet reggelire, ebédre vagy vacsorára.

Ne próbálja meg sózni a tojást sütés közben, amikor főz, vagy eszik. Használjon sómentes fűszerezést és gyógynövényeket, hogy fokozza az ízt.