Hogyan kell főzni moong dal

Indiában a “dal” a lencse szója, a “moong dal” pedig a mung lencse általános elnevezése, más néven osztott sárga mung bab. A “Moong dal” Indiából származik, de Délkelet-Ázsiában és Kínában is fejlődött a késői neolitikus korszak óta, az “Encyclopedia of Healing Foods” szerint. Sok indiai házi szakács a levesekben osztott sárga mung babot használ, mert gyorsan főznek, de Akkor is keverjük össze főtt moong dal egy finom paszta, hogy gombóc tésztát. A “muger dal” nevű klasszikus indiai étel kombinálja a moong dalet, a spenótot és a fűszerek aromás keverékét.

Tegyen egy csésze moong dalot egy finomságú szűrőbe. Alaposan öblítse le hideg folyóvíz alatt, távolítsa el a törmeléket vagy a sérült babot.

Helyezzen egy nagy serpenyőt közepesen magas hőre. Adjunk hozzá 1 evőkanál. Canola oil, az öblített, lecsapolt moong dal és ½ teáskanál. Kurkuma a serpenyőbe. Főzzük, folyamatosan keverjük, 1-2 percig.

Adjunk hozzá 4 csésze meleg vizet, 1 babérlevelet és 1 ½ teáskanál. só. Forraljuk fel a keveréket. Alaposan felöntjük a felszínről a habot egy kanállal.

Csökkentse a hőt, részben takarja le és párolja kb. 20 percig, vagy amíg a bab nem ajánlott.

Keverjünk össze 2 csészébe erősen csomagolt, apróra vágott friss spenót és ½ teáskanál. Cayenne-i bors. Főzzük, részben lefedve, körülbelül 15 percig.

Hővel a fennmaradó 2 evőkanál. Canola oil, 1 tsp. Kömény, ½ tk. Koriander, ½ ts. Édeskömény, 3 aszalt egész piros chilies és ½ friss, darált forró zöld chili egy kis serpenyőben közepes hőtől. Keverjük folyamatosan, főzzük 1-2 percig, amíg aranybarna.

Távolítsa el a serpenyőt a hőtől és keverje meg ½ teáskanálnyal. Szárított mangópor.

Keverjük a fűszeres olajat a főzött moong dalba és a spenótba. Transzfer egy nagy tálba, és azonnal szolgálja.