Hogyan rögzítsük az ujját a kosárlabda számára

Az ujjlenyomatok az egyik leggyakoribb sérülésnek számítanak, amikor valaki kosárlabdázik, ami általában akkor következik be, amikor a kosárlabda rosszul találja az egyik ujját. Ha ujjlenyomatot szenved, kezelőorvosa rendszeres szalagot írhat elő, amely segít az ujjak rehabilitációjában, támogatja és védi, és megakadályozza, hogy ismét sérüljön meg, amikor visszatér a kosárlabdapályákba.

Helyezze az atlétikai szalag egyik végét egy egészséges ujj külső szélére a sérült ujjához közel. Helyezze a szalagot úgy, hogy éppen a PIP aljzat alatt legyen, amely az ujj közepén található.

Húzza ki a szalagot felfelé és egészséges ujjába, és folytassa a sérült ujjakon keresztül nyújtva, egyenes vonalban tartva, így mindkét ujj alatti PIP csatlakozás alatt van.

Húzza le a szalagot a két ujj alatt, amíg a szalag első végével találkozik. Folytassa újra, hogy a szalagot kétszer ujja körül tekerje. Húzza le, és ragassza a laza végét a ragasztott felületre.

Ismételje meg a tapintási eljárást ugyanarról a két ujjról, ezúttal helyezze el a második tapadó alkalmazást a PIP csatlakozó felett. Most két “gyűrűvel” kell rendelkeznie a két ujj körül, az egyik gyűrű a PIP csatlakozó felett és egy gyűrű a PIP aljzat alatt.

Ezt a szalagot a kosárlabda játékának időtartama alatt hordja fel, majd óvatosan tépje le ujjait, amikor a játék vége. Folytassa az ujjait az ujjaival mindaddig, amíg orvos vagy fizikai terapeuta ír elő.