Hogyan változtassuk meg testtömeg-beállítási pontunkat

Ha valaha is étrendben voltál, valószínűleg ismered a “set point” súlyod fogalmát. A Mirror Mirror.org szerint a szervezet természetes beállítottsága az a súly, amelyet a szervezet meg akar tartani, még akkor is, ha alacsony kalóriatartalmú diétával szembesül. Miután a súlya a természetes érték alatt – vagy annál magasabb – csökken, az anyagcseréje a beállított súly helyreállítása érdekében állítható be. Mindegyik személy beállított pontja különböző, és olyan tényezőkön alapul, mint az öröklődés, a magasság és a testkeret. A Diet Channel szerint néhány szakértő úgy véli, hogy “visszaállíthatja” a beállított értéket.

Tartsd egészséges étrendjét és elegendő mennyiségű kalóriát fogyasszon. A diétás csatorna megjegyzi, hogy sok diétás beteg, különösen akkor, ha súlycsökkentő lemezt találtak, inkább csökkenti a kalóriát. Ez azonban valószínűleg csak lassítja az anyagcserét és megnehezíti a súlyt. Ehelyett próbáljon kiigazításokat az éppen elfogyasztott élelmiszerek típusaiban, például zsírokban vagy finomított szénhidráttartalmakban.

Gyakorlat. Az egyetlen legjobb módja annak, hogy az anyagcserét ösztönözze, a Diet Channel szerint gyakorolja. Az is fontos, hogy az edzésprogramban változatos legyen, hogy elkerülje, hogy teste túlságosan hozzászokjon egy adott rendhez. Próbáld ki a váltakozó kardiovaszkuláris edzést súlytanítással. A sovány izom növelheti a szervezet kalóriatartalmának képességét.

Több kisebb étel helyett néhány nagy ételt fogyaszt. A Diet Channel beszámol arról, hogy ha eszel, a test anyagcseréje beindul. Tehát ha hat könnyű ételt és / vagy harapnivalót eszel, mint három nagyat, az egész nap folyamán aktív marad az anyagcseréje.

Fogadja el testének természetes súlyát. Bár lehet, hogy képesek vagyunk lépéseket tenni az anyagcsere minőségének megőrzésére, a Mirror Mirror megjegyzi, hogy valószínűleg nem lesz képes drasztikusan csökkenteni az alapértéket. Ahelyett, hogy összehasonlítaná a természetes alakját egy sovány szupermodellével, arra törekedjen, hogy az egészséges, illeszkedő és a testéhez illő módon legyen.