Mennyi az édeskömény biztonságos?

Az állattenyésztőnek hosszú ideje van a felhasználása számos célra, beleértve a gázt és egyéb emésztési zavarokat és csecsemőmirigyeket, a menstruációt és a laktációt, valamint a szexuális hajtóerőt. A University of Pittsburgh Medical Center megjegyzi, hogy az édeskömény hatékonynak tűnik a kólika kezelésében, de az egyéb állítólagos felhasználásoknak nincs erős tudományos vizsgálata. Egyes adagolási irányelvek a tanulmányozás és a hagyományos használat alapján léteznek.

Dózis

A Drugs.com megjegyzi, hogy a tipikus napi adagok 5 g-tól 7 g-ig a maghoz vagy 0,1 ml-től 0,6 ml-ig terjedő olajhoz tartoznak. Ha édesköménymagot használunk, ezt az adagot kapszulákban is használhatjuk, vagy használhatjuk ezt a mennyiséget tea készítéséhez. A University of Michigan Egészségügyi Rendszer megjegyzi, hogy az ajánlott adag 2 g-3 g magot naponta háromszor, hogy foglalkozzon emésztési zavar, gyomorégés és alacsony gyomorsavtartalmú. Az édeskömény tinktúra formájában is megjelenik, a Michigani Egyetem Egészségügyi Rendszer napi háromszor 5 ml-ről 10 ml-re emeli a napi adagot. Beszéljen orvosával arról, hogy a csecsemő-bélféreg megfelelő adagja.

Egyes személyek használata

Ne használjon édesköményt, ha terhes vagy laktál. Káros hatásokat mutatott, beleértve az emmenagóg hatásokat, vagyis abortuszt okozhat. A Pittsburgh-i Egyetem Orvostudományi Egyeteme egyszerre jelentette, hogy az édesköménynek ösztrogén aktivitása van, de a legújabb kutatások azt mutatják, hogy nincs “jelentős” tevékenysége. A Drugs.com megjegyzi, hogy az édeskömény olaj egy bizonyos összetevője bizonyítottan stimulálja a tumor növekedését az állatokban. Ha bármilyen hormonérzékeny betegsége vagy rákja van, beszélje meg kezelőorvosával az édeskömény elfogyasztásának potenciális kockázatát. Ha máj- vagy vesebetegsége van, akkor mindig tisztázza kezelőorvosával történő kiegészítéseit, mivel ezek a szervek különösen veszélyeztetettek Mit rakott a testedbe.

Mellékhatások

Hosszú története a fűszerként való felhasználásnak köszönhetően az édeskömény általánosan biztonságos anyag a fogyasztásra. Egyes jelentett mellékhatások közé tartozik a napfénytől való érintkezés és a dermatitis. Jelentések léteznek édeskömény olajat indukáló hallucinációk és rohamok.

interakciók

A gyógynövénynek nincs hivatalos dokumentált gyógyszerkölcsönhatása. Az állatkísérletek azt sugallják, hogy csökkentheti az antibiotikumok ciprofloxacin és fluorokinolon abszorpcióját.