Hogyan kell csirkeszárnyakat főzni egy csípős sütőben

A sült csirkeszárnyak kettős táplálékkal vannak ellátva: bőséges mennyiségű zsírral töltött csirkehéjat tartalmaznak, majd mélyen sültek még több zsírban. A John Martin Taylor szakácskönyve szerint a sült ételek nem rosszak az egészségére, ha megfelelő protokollokat követnek, beleértve a tiszta olajat is, az olajat 365 fokos fahéternél tartva és a lehető legtöbb zsírt a főtt ételből. Az elektromos mélytálak, mint a Presto FryDaddy, megőrzik az olaj hőmérsékletét, amennyire csak lehetséges, annak érdekében, hogy a zsír ne maradjon az ételből és az olajsütőből.

Készítse elő a berendezést

Távolítsa el a FryDaddy borítóját. Add hozzá a főzőolajat vagy a növényi lerövidítést az egységhez a tartály belsejében feltüntetett olajvonalig. Ne adjunk hozzá több mint 4 csésze olajat vagy 2 kiló rövidítést.

Cook a csirke

Csatlakoztassa a tápkábelt a készülékhez úgy, hogy a mágneses csatlakozódugót úgy tartja, hogy párhuzamos legyen a munkafelületével a mélysütő alaprészén lévő süllyesztett terület felé. Ha megfelelően illeszkedik, a mágnesek biztonságosan rögzítik a dugaszt a készülékhez. Csatlakoztassa a másik végét egy fali aljzatba. Hagyja a FryDaddy-t legalább 15 percig felmelegedni. Ez a sütőgép nem rendelkezik lenyomó kapcsolóval. A készülék mindaddig bekapcsolva, amíg az a konnektorba van csatlakoztatva.

Helyezze a papírtörlőt egy tányérra vagy egy tálra. Állítson egy állványt a lemez fölé. Ha a sült ételeket közvetlenül a papírtörölközőkön elhelyezi a rackre, az a lehető legtöbb olajat üríti ki a főtt szárnyakból.

Törölje le a csirkeszárnyakat papírtörölközőkkel, hogy ne legyen nedvesség a felszínen, mert a felesleges nedvesség okozhatja a forró olaj fröccsenését. A csirkét sóval és borssal ízesítjük.

Helyezzük a csirkeszárnyakat néhányszor egy időben a forró olajba egy hornyolt kanállal. Ne töltse túl a potot, mert a forró olajban túl sok hideg étel egyszerre csökkentheti az olaj hőmérsékletét, ami zsíros szárnyakat eredményezhet.

Főzzük a csirke szárnyait 9-10 percig, vagy amíg aranybarna. Vegye ki őket a forró olajból, és tegye le a rackre, hogy kifolyjon.