Hogyan kell egyenesíteni a kalapács lábujjait

Hammer lábujjak akkor keletkeznek, amikor az inak és a lábujjak alsó része összehúzódik vagy merevre válik. Általában a második toe valószínűleg hajlított és kalapács lábujj szindrómában szenved. Ez nagyon fájdalmas lehet, és ha a lábujj nem igazodik, az ín véglegesen megváltozhat, és sebészeti beavatkozást igényel. A tipikus nem sebészeti beavatkozások közé tartozik a kettős toe straightener használata, amely egy olyan csikk, amely a második és a harmadik lábujját együttesen két hurkot használja. A kiegyenlítőnek van egy párna, amely a láb alját pihenteti.

Ismerkedjen meg a kalapács lábujjával. Próbáld ki, és járj hozzá mezítláb pár lépésre. Helyezzen egy könnyű zoknit, így képes lesz arra, hogy felmérje, hogy a kengyel elcsúszik-e a zoknán vagy a helyén marad. Akkor tegye a cipőit. A cipőnek kényelmesen illeszkednie kell a karosszériához, anélkül, hogy a lábának bármely részét összenyomná. Ha a cipő nem megfelelően illeszkedik, akkor meg kell találnia a teltékenyebb cipőket, hogy mind a lábad, mind pedig a kocsi befogadására alkalmas legyen.

A lehető legtöbb órát a lehető leghosszabb ideig kell viselni, fokozatosan felépítve a toleranciáját. Meg kell tudnod tolerálni, hogy a kettős lábujj megoszlása ​​naponta négy-öt órát kezdeni, ha a munkája nem igényel túl sok állást vagy sétát. A kezelés második hetében hosszabb ideig – akár legalább 12 órát is – képesnek kell lennie arra, hogy a sínt viselje.

Bemutatjuk a szelíd kiegyenesítő gyakorlatokat, ahogy az ereje javul. Nyújtsa ki naponta többször a borjú izmait, különösen akkor, ha már régóta ülsz, vagy reggel aludtál az ágyból. Húzza ki mindegyik lábujját, finoman húzza őket ujjaival, és hajlítsa felfelé. Menj lassan – rugalmasságod idővel megépül.

Csillapítson minden olyan kukoricát, amely a lábujjakon kialakult. Ez a legegyszerűbb megoldás a gyógyszeres kukorica párnákkal, amelyeket bármely gyógyszertárból felvehet. Vágd ki őket, hogy illeszkedjenek, és kényelmesebb lesz.

Menj mezítláb a lehető leggyakrabban, hogy tartsa a lábát hűvös, és hogy a kettős lábujjak kopogás kényelmesebb viselet.