Hogyan kell elfogadni egy barátja baba

Független örökbefogadás a szülők és az örökbefogadott szülők között rendezett örökbefogadások fogalma, amelyek már ismerik egymást, vagy ügynökségi segítség nélkül találják egymást. Elfogadása egy barátja baba egy kiváló példa a független örökbefogadásra. A folyamat pontosan olyan, mint az általános elfogadás, éppen elhagyja az ügynökség szerepét a jogi folyamatban. A legtöbb önálló örökbefogadás külső segítség nélkül történhet, például örökbefogadási ügyvédek vagy ügynökségek. Az örökbefogadási ügyvéd azonban előnyös az állam elfogadási törvényeinek, a folyamatoknak és a jogi papírmunka elősegítésének.

Lépjen kapcsolatba a megyei bírósági hivatal helyi tisztviselőjével az önálló örökbefogadási ügynökségek és ügyvédek használatával kapcsolatos állami törvényekről. Egyes államoknak meg kell követelniük a jogi segítségnyújtást, miközben más államok nem. Fontos, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az Ön államának és megyének szüksége van.

Vegyen részt az állam szociális szolgáltató irodája által nyújtott tanácsadásokon. Ezeket az üléseket úgy tervezték, hogy segítsenek az örökbefogadó szülőkre való áttéréshez, és foglalkozzanak a születési szülők aggodalmaival és érzéseivel az örökbefogadási rendszerrel kapcsolatban. A legtöbb államnak bizonyos időtartamot kell igénybe vennie a tanácsadásokon való részvételre, mielőtt folytatná a jogi papírmunkát.

Küldje el a háttérellenőrzéseket és az elfogadási elhelyezést. Az örökbefogadási űrlapokat a legtöbb államban alá kell írni, annak érdekében, hogy a születési szülők akár 30 napot is meg tudjanak változtatni az elfogadással kapcsolatban. Ha az idő lejárt, a születendő szülők kötelesek aláírni a jogi formákat, amelyek megtagadják szülői jogukat a gyermeketől.

Töltse ki a petíciót a barátja gyermeke elfogadásának szándékával kapcsolatban. Ezek az űrlapok megtalálhatók az Ön állami vagy megyei weboldalán vagy könyvesboltokban. Miután kitöltötte az űrlapot, töltse le azt a helyi bírósági ügyintézővel, és csatolja az örökbefogadási megállapodás egy példányát. Felkérhető, hogy fizessen egy bejelentési díjat.

Engedélyezzen egy örökbefogadási gondozást a szociális szolgálatokon keresztül, hogy otthoni tanulmányokat végezzen. Ez a tanulmány két különálló otthoni látogatás során zajlik le. Segít az ügyes munkatársnak meghatározni, hogy pénzügyileg és érzelmileg készen áll-e a barátja gyermeke elfogadására. Az esettanulmányozó megvizsgálja az otthoni környezetet, kéri a jövedelem kimutatások másolatát, az örökbefogadó szülők egészségügyi nyilvántartását, valamint az örökbefogadó szülők nevelésének és életének rövid összefoglalását.

Vegyen részt a tervezett időpontban. Ez valószínűleg a bíró birtokában van. A születéskor született szülők, a szociális munkás, az örökbefogadást segítő ügyvédek és a független örökbefogadási ügynökség személyzete jelen lehet. A bíró úgy dönt, hogy megadja vagy tagadja a petíciót az otthoni tanulmány és az esettanulmányi ajánlások eredményei alapján. Az örökbefogadások véglegesítése érdekében egyes államoknak második meghallgatásra van szükségük, amikor a házastársa nevét és házastársa nevét a gyermek születési anyaként anya és apja adja.

A fájl véglegesített papírmunkát és nyilvántartást vezet a helyi bírósági ügyintézővel. A nyilvántartásokat ezután lezárják, és minden vonatkozó információt, például az átadott születési anyakönyvi kivonatot és a bíró döntését egy példányban adják ki.