Hogyan lehet egy gyermektámogatási ügyet egy másik államba átvinni

Ha egy szülő, aki gyermekellátási kötelezettséget vállal, vagy az őrizetbe vevő anyavállalat egy másik államba költözik, akkor a bíróság az ügyet az említett bíróságon keresztül továbbíthatja az ügyben, az American Bar Association Family Law szekció szerint. A gyermeknevelési szabályzat és a bírósághoz kapcsolódó eljárások kisebb változatossága ellenére a gyermektámogatási ügy másik tagállamba történő áthelyezésének folyamata nagyjából ugyanaz, függetlenül attól, hogy hol tartózkodik.

Menjen a bíróság illetékes bírósági tisztviselőjéhez, amely jelenleg foglalkozik gyermektámogatási ügyével, és szerezze be az űrlap átutalását. A tipikus bírósági ügyintéző különböző típusú formákat tart fenn a jogi képviselet nélküli személyek számára.

Töltse ki az űrlapot a bírósági ügyintéző utasításai szerint.

Adjon meg konkrét információkat arra vonatkozóan, hogy miért szeretné átvinni az ügyet egy másik államba. Például megemlítené, ha a gyermeknevelési kötelezettség fizetésére kötelezett szülő másik államba költözött volna. A végrehajtás könnyebb, ha az ügyet átruházza erre a másik joghatóságra.

Helyezze be az adott helyet, ahová át kívánja vinni az ügyet, beleértve a másik állam bíróságának nevét is.

Jelentkezzen a mozgásra és küldje a másolatot a másik szülőnek.

Felvesse a mozgást a bíróság tisztviselőjével.

A meghallgatás időpontját a bírósági hivatalnoktól vagy az adminisztratív asszisztenstől a bíróhoz rendelték. Értesítse a másik szülőt a meghallgatás időpontjáról és időpontjáról.

Vegyen részt a meghallgatáson, és nyújtson be bizonyítékokat, amelyek alátámasztják azt a vágyát, hogy az ügyet átruházza a másik joghatóságra. Ha a másik szülő beleegyezik az átruházásba, ezt a tényt a tárgyaláson a bírónak bejelentheti.