Hogyan lehet eltávolítani a túl sok sót levestől

Ha túlságosan sóztad a levest – vagy nem érdekel egy konzerv leves sós – van remény. Néhány séf titka ismerete átalakíthatja a sós vizet a jó tálba, amelyet csak 15-30 perc alatt tervezett. A varázslat semlegesíti, eltávolítja vagy csökkenti a megfelelő mennyiségű sós folyadékot, így a sót a levesben.

A sósság csökkentése egy vékony levesben

A burgonya vagy a padlizsán felszívja a folyadékot és a sót, hogy csökkentse a vékony leves sósságát. 2- vagy 3 literes levest vagy állományt helyezzünk négy hámozott, négyzet alakú, közepes méretű friss burgonyát vagy egy közepes méretű, hámozott, apróra vágott padlizsánt a tálba.

A sózás csökkentése egy vastag levesben

Hagyja a padlizsán vagy burgonya darabokat a leves tetején, és párolja kb. 15-30 percig, vagy amíg a sós íz eléggé csökkent.

A leves sójának semlegesítése

Add hozzá a folyadékot (húsleves, húsleves, stb.) A levesbe, mivel a burgonya vagy a padlizsán valószínűleg ápolt egy liberális mennyiséget.

Hígító leves a só csökkentésére

Ha a leves vagy a pörkölt vastag és túl sós, vegyen néhány szelet kenyeret és távolítsa el a kéregeket.

Dobja el a kéregeket, és törje le a maradék kenyérdarabokat kisebb kenyérdarabokra, a krutonok méretére vagy kicsit nagyobbra.

Helyezze a kenyér darabokat a leves tetejére. Ahogy a kenyér felszívja a folyadékot, egyszerre felszívja a felesleges só egy részét.

Távolítsuk el a kenyérmorzsákat, kóstoljuk meg a levest, és tegyünk további kenyérmorzsákat addig, amíg a leves el nem éri a kívánatos sósságot. A szakácsok esetleg több folyadékot és aromát kívánnak hozzáadni, miután a kenyérmorzsák felszívták a sós húsleves nagy részét.

Ha a fenti módszer (ek) nem tudják megfelelően csökkenteni a leves sósságát, próbálja meg semlegesíteni az aromát egy teáskanál cukorral.

Ezután adjunk hozzá egy teáskanál ecetet vagy citromlevet.

Folytassa a keveréket teáskanál cukor, citromlé vagy ecet egy kicsit egy időben, amíg ízlik Önnek.

A leghatékonyabb, bár időigényes módszer a leves vagy pörkölés sótartalmának csökkentésére hígítja azt, ha a receptben lévő összes többi összetevőt hozzáadja. Először, adjunk hozzá több folyadék formájában leves, és talán valamilyen vizet vagy krémet.

Ezután adjunk hozzá más összetevőket a receptből, például a zöldségeket és a fűszereket.

Több összetevő hozzáadása – különösen a folyadék – sok extra leveget eredményez, többé szolgál, vagy tárolja a fagyasztóba későbbi felhasználás céljából.