Hogyan lehet megszabadulni a folyadéktól a fülektől

A fülben lévő folyadék fájdalmas fertőzéshez, halláskárosodáshoz, egyensúlyhiányhoz, sőt hányáshoz vagy hasmenéshez vezethet, állítja MedlinePlus, az Egyesült Államok Nemzeti Egészségügyi Intézete szolgálata. Ez egyike a leggyakrabban diagnosztizált gyermekkori betegségeknek, és ami akut állapotként kezdődik, krónikus betegség alakulhat ki, ha a folyadék nem természetes úton vagy orvosi beavatkozás útján történik. A szervezet a legtöbb folyadékfelhalmozódást kiüríti önmagában, de a túlérzékeny megoldásoktól a sebészeti eljárásokig terjedő jogorvoslatok gyorsíthatják a folyamatot.

Meleg összenyomódást alkalmazzon a külső fülre, hogy megkönnyítse a kényelmetlenséget és engedje el a torlódást az eustachian csőben. A folyadék felhalmozódásának elsődleges oka az elasztikus csőben eltömődés, amely megakadályozza, hogy a középső fülben termelt folyadék lecsapódjon.

Az over-the-counter fájdalomcsillapítót csökkentse a folyadék felhalmozódásával járó fájdalom enyhítéséhez. Az American Academy of Family Orvosok nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszereket javasol, mint az ibuprofén, amely mind fájdalmat ébreszthet, és csökkentheti a gyulladást.

Próbáld ki a túlterheléses dekongestánsokat, hogy újraélje a fülben lévő nyomást, és nyissa ki a blokkolt eustóz csövet. A blokkolások különböző okok miatt következnek be, beleértve az allergiás reakciókat, a megfázásokat és a sinusfertőzéseket. Azok a csecsemők, akik gyakran “szivacsos” csészéből fogyasztanak, hajlamosabbak az állapotra.

Beszéljen orvosával, ha az állapot több mint két napig fennáll, vagy ha a láz felszívódik. A csecsemőknél a hőmérséklet meghaladja a 102 Celsius fokot, és a csecsemő bármely szintjének lázára esik.

Vegye meg az orvos által előírt antibiotikumok teljes körét, hogy elpusztítsa az eltömődést okozó fertőzést.

Használjon egy nem sebészeti eszközt, mint például az Ear Popper, mint közbenső lépést a gyógyszer és a műtét között. Az Ear Popper egy orvosi rendelvény, amely a levegőt az eustachian csőbe kényszeríti és lehetővé teszi a folyadék átjutását. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha az Ön állapota megfelelő az ilyen kezelésre.

Tüntesse fel a tympanostomiás cső beiktatásával járó eljárást az olyan tartós problémák miatt, amelyek nem reagálnak a gyógyszeres kezelésre vagy a nem sebészeti beavatkozásokra. A sebész apró csöveket helyezett be a fülbe, hogy a folyadék átjusson a külső fülbe. Az eljárást általános érzéstelenítéssel végzik, amely benne rejlő kockázatokat hordoz, de a MedlinePlus szerint kevés dokumentált szövődmény van.