Hogyan vitassuk meg a régi hitelszámlán egy régi könyvelési számlát

Ha elmúlt az utolsó tartózkodási helyedről, anélkül, hogy fizetned kellene az elmúlt hónap villamosenergia-, gáz- vagy vízdíját, akkor egy régi segélykérő számlázódhat vissza, hogy kísérts neked egy olyan helyen, ahol a legkevésbé feltételezhető: a hiteljelentése. A hiteljelentéseit három nagy hitelintéző, az Experian, az Equifax és a TransUnion tartja fenn, így lehetséges, hogy a régi számlázási számla egy, két vagy mindhárom hitelfájlon megjelenhet. A fizetés nélküli adósságok nyilvántartása hét év alatt elhúzódhat a hiteltörténetében. A szövetségi Fair Credit Reporting Act biztosítja a folyamatot, hogy vitatja a régi közüzemi számlát a hitel-jelentés, amíg a követelés nem frusztrált.

Kapjon egy példányt az Experian, az Equifax vagy a TransUnion hitelviszonyt megtestesítő jelentésétől, amelyek a legfontosabb hitelközvetítő vállalatok. Győződjön meg róla, hogy jól felkészült, amikor egy régi segélyszámlát vitatja meg a hiteljelentését, így az erőfeszítései sikert eredményeznek. Az ilyen jellegű negatív információk eltávolítására korlátozott számú módon juthatunk el a hitelintézőkhöz, jegyzi meg a Federal Trade Commission. Például két ilyen körülmény lehet, ha soha nem kért szolgáltatást a közüzemi cégtől, vagy a vállalat által a hitelintézetnek adott információ hibás (például a számlát teljes egészében kifizette, és a befizetését nem írta be). Ha azonban egyszerűen nem fizette be a számlát, és átkerült egy gyűjteményi ügynökséghez, vagy felszámolásra került, akkor ez a negatív rekord hét évig a hiteljelentésen marad. A felvétel lejárta után automatikusan le kell állnia a jelentéséről.

Gyűjtsd össze a támogató dokumentációt az állítások valódiságának támogatására – ez a helyzetedtől függően változik. Például, ha teljes egészében kifizette a segélyszámlát, hasznos lehet a törölt ellenőrzések másolatainak vagy az elektronikus átutalások bizonyítása a közüzemi vállalatnál. Ha valaki csalárd módon megnyitott egy fiókot az Ön nevében, a hitelintézők általában azt követelik meg, hogy másolatot küldjenek a rendőrségi jelentésről, állítja az FTC. Előfordulhat, hogy először kapcsolatba kell lépni a hitelbiztosítóval annak meghatározásához, hogy milyen támogató dokumentáció szükséges, az Equifax, P.O. Box 740241, Atlanta, GA 30374-0241, 1 (800) 685-1111, Experian, P.O. Box 2104, Allen, TX 75013, 1 (888) 397-3742, TransUnion, P.O. Box 1000, Chester, PA 19022, 1 (800) 916-8800

Vitassa meg a közüzemi számlát írásban, sürgeti a Szövetségi Citizen Information Center. Adja meg a teljes nevét és elérhetőségi adatait a levélben, valamint írja le a vitatott közüzemi számla leírását, és miért érzi úgy, hogy az információkat el kell távolítani vagy kijavítani. Az FTC azt tanácsolja, hogy csatolja a hiteljelentés egy példányát a körülírt közüzemi számlát, valamint a mellékelt dokumentumok másolatát. Készítsen másolatokat mindentől, amit elküld a hitelintézetnek, és küldje el levelezését hitelesített levél / visszaigazolással.

Tájékoztassa a közüzemi céget írásban arról, hogy egy régi számlát vitat meg a 3. lépésben ismertetett módszerrel. Az FCIC azt jelzi, hogy egy közüzemi vállalat olyan értesítést küldött Önnek, amely az ilyen viták címét tartalmazza. Ha a közüzemi vállalat a régi számláról értesíti a többi hitelintézetet vagy a fogyasztói adatszolgáltatási ügynökséget, tartalmaznia kell egy vita másolatát.

Adja meg a hitelintézetet 30 nap körül, hogy vizsgálja meg a vitáját, és írjon vissza veled. Az FCIC megjegyzi, hogy ha egy régi számlázási rekordot eltávolítunk vagy kijavítunk, akkor a hiteljelentés átdolgozott másolatát kapjuk. A közüzemi társaság köteles tájékoztatni minden olyan fogyasztói jelentéstevő ügynökséget, amelyről beszámolt arról, hogy a rekordot el kell távolítani vagy kijavítani. Azonban, ha egyszerűen soha nem jutott be a számlázási számlájára, és a rekord nemcsak pontos, de kevesebb, mint hét éves, csak az idő távolíthatja el a jelentéstől.