Milyen gyakran kell a terhes nők gyakorolni?

Az elmúlt évtizedekben az orvosok azt tanácsolták, hogy a várandós nők üldözőzni és nyugodt maradjanak – a szívdobogás gyakorlatilag nem kérdéses. 2010-ben a kutatások kimutatták, hogy a terhes nők nagymértékben élvezhetik a testmozgást. A “Családképzés” weboldal szerint a terhes nők gyakran fizikailag kényelmesebbek, jobban tolerálhatják a munkaerő fájdalmát és gyorsabban felépülhetnek a szülésből, mint azok, akik nem gyakorolnak. Tehát, amíg a terhesség normálisan halad, a terhes nő naponta tud és kell gyakorolni orvosának jóváhagyásával.

Frekvencia

Azok a nők, akik fizikailag megfelelőek és rendszeres edzéshez szoktak, továbbra is olyan gyakoriak lehetnek, mint amilyeneket már most tesznek – mindaddig, amíg nem a kimerültségről van szó. Öt-hat nap elegendő az aktív nők számára, pihenni egy-két napot. Másrészt, azok a nők, akik ki nem alakulnak, vagy akik nem gyakoroltak terhesség előtt, valószínűleg csak minden második napot gyakorolnak először, és lassan haladnak fel a gyakorlatban, hogy majdnem minden nap gyakoroljanak.

Intenzitás

A gyakorlat intenzitása attól függ, hogy fizikailag milyen aktív volt a terhesség előtti állapotban. A ChildBirth weboldal megjegyzi, hogy ha nem szokott dolgozni, csak enyhe vagy közepes testmozgást folytasson a terhesség alatt. Ha a terhesség megkezdése előtt rendszeresen dolgozik, általában a terhesség alatt folytathatja szokásos szokásait. Érdemes megjegyezni azonban, hogy előfordulhat, hogy nem tudja ugyanazt a hosszú időtartamot gyakorolni, mint korábban, mivel sokkal könnyebbé válhat a gumiabroncsok kialakulása. A terhesség nem az ideje, hogy beállítsa a személyes rekordot sprintekre, futamokra vagy 1-ismétlõdõ maximális edzésre.

típusai

A terhes nők számos gyakorlási lehetőséggel rendelkeznek. Az Amerikai Terhességi Szövetség “Legnagyobb Ajánlott Gyakorlatok” szerint a legtöbb gyakorlatok alacsony hatásúak, vagyis nem jelentenek túlzott stresszt az ízületek és az ínszalagok. A prenatális jóga az edzés egyik legkedveltebb formája, hiszen nem csak a hangot, hanem a testet is megnyújtja, hanem elősegíti a mentális és fizikai jólét érzését. Egyéb ajánlott gyakorlatok közé tartozik az úszás, víz aerobik, álló kerékpározás vagy csak gyaloglás. Ha folyamatosan futott vagy keményített a terhesség előtti időszakban, akkor az orvosa jóváhagyhatja, hogy folytassa a terhesség alatt.

Gyakorlatok elkerülése érdekében

Az orvosi közösség általában egyetért azzal, hogy a terhesség alatt teljesen le kell zárni az olyan tevékenységeket, mint a sílesiklás, a hódeszkázás, a vízisí, a lovaglás, a búvárkodás, a sziklamászás vagy az érintkező sportok. Ezek a sportok magas kockázatot jelentenek az esés vagy a gyomor sérülése miatt, ami súlyos hatást gyakorolhat a terhességre. El kell kerülni a gyakorlatokat is, amelyek megkövetelik, hogy a hátán fekszenek, különösen a harmadik hónap után, mivel ez a helyzet korlátozhatja a méh véráramlását.

Biztonsági intézkedések

Nem számít, milyen gyakran gyakorol, mindig óvintézkedéseket kell tennie. A BabyCenter szerint a terhesség alatt az egyik legnagyobb kockázata a túlmelegedés vagy a kiszáradás, ami összehúzódást okozhat. Ennek elkerülése érdekében kb. Egy csésze vizet kell fogyasztania minden 20 percig, amelyet ki kell dolgoznia, és egy csészét a befejezése után. Ügyeljen arra is, hogy szünetet tartson – vagy hagyja abba -, amikor fáradt, mivel a sérülések gyakrabban fordulnak elő, amikor kimerült. Ha lehetséges, forduljon rajta egy rajongó, vagy használjon olyan edzőgépet, amely közel áll a ventillátor szellőztetéséhez.

A szexuális vagy szomorú érzést, vagy vérzést, görcsöt vagy összehúzódást tapasztaljon. Ha ezek a tünetek akkor is folytatódnak, ha több percig pihentetek, hívja az egészségügyi szolgáltatót.

Figyelmeztető jelek