Hogyan kell csomagolni gyógyszerek a légi utazás

A fejfájás elleni fájdalomcsillapítóktól az életmentő inzulinig, ez a ritka utazó, aki otthon hagy valamilyen gyógyszer nélkül. A Közlekedésbiztonsági Hatóság szabályai némelyike ​​bonyolultnak vagy szigorúnak tűnik, de a TSA nem akadályozza meg Önt abban, hogy minden olyan gyógyszert használjon, amire szüksége van egy repüléshez. Ezeknek az anyagoknak a csomagolása két megfontolást igényel: biztonságosan és sértetlenül tartja azokat, és csomagolja azokat úgy, hogy a TSA-szerek jóváhagyják. A legtöbb utazó azt fogja találni, hogy a csomagolási gyógyszerek helyesen nem igényelnek többet, mint néhány percig.

Tárolja a vényköteles és over-the-counter tablettákat eredeti csomagolásában, ha lehetséges. Ne keverje össze többféle tablettát egyetlen palackba a helytakarékosság érdekében, minden egyes eredeti palackot szállítson. Ha nem rendelkezik az eredeti palackokkal, csomagolja az egyes típusú tablettákat a saját tartályába.

Ha nem rendelkezik többé az eredeti csomagolással, akkor önállóan tüntesse fel a tabletták bármelyikét. Használjon maszkoló szalagot és állandó markert, vagy írjon fel egy címkét, és szalagolja be a csomagolásba. Adja meg az Ön nevét, az orvos nevét, a gyógyszer nevét és az ajánlott adagolási információkat. A TSA nem követeli meg, hogy a gyógyszerek címkézésre kerüljenek, de mindenképpen érdeke annak biztosítása, hogy biztonságosan használja őket, és mivel a rendeltetési helyén lévő tisztviselők esetleg gyógyszereket kell címkézniük.

Helyezzen be minden olyan gyógyszert, amely nem folyékony, gél vagy aeroszol formában van a hordtáskájában. Ha túl sok helyet foglalnak el, akkor két vagy három napos, a szükséges gyógyszeres adagokat csomagolhat külön tartályokban, hogy helyezze el a csomagtartóba, és csomagolja be a többiet a beérkező csomagokban. Ezeket az anyagokat nem szabad eltávolítani a továbbításodról, amikor azt a röntgengépen keresztül küldi.

Gyűjtsön össze minden szükséges folyadék, gél vagy aeroszol gyógyszert. Ha a tartályok kisebbek, mint 3,4 uncia egyenként, és az összes tárolóedény egyetlen 1 db univerzális műanyag zacskóba kerül, csomagolja be ezt a táskát a csomagtartóba. Ki kell venni azt, hogy beolvasható legyen a csomagtartó többi részétől, ha szeretné, akkor is kérheti, hogy ezeket a konténereket kézi szűréssel ellenőrizze. Csomagolt palackokat, amelyek 3,4 dkg-nál nagyobbak a feladott poggyászban, vagy mindezt egy műanyag zacskóban helyezze el. Amikor biztonságba érkezik, vegye ki ezt a táskát és mondja el egy ügynöknek, hogy folyadékot, gélt vagy aeroszolos gyógyszereket hordoz, amelyeket kézzel kell átvizsgálni.

Tartsa a hűtött gyógyszert hideg állapotban, amíg eljön a repülőtérre. Helyezze teljesen fagyott gél jégcsomagokat egy szigetelt hűtő táskába, és adja hozzá a gyógyszereket. Ezek a csomagok bármilyen méretűek lehetnek mindaddig, amíg szilárdan be vannak fagyva, amikor áthalad a biztonságon – különben a TSA folyadékként kezeli őket. Jelenítse meg a hűtött gyógyszereket egy ügynöknek kézzel történő szűrésre.

Tárolja a gyógyszereket, például a fecskendőket vagy a IV-táskákat, az eredeti csomagolásban vagy kemény esetekben, hogy biztos legyen benne, hogy a repülés közben nem lesznek összetörve. Szálljon legalább néhány napig ezeket a készleteket a továbbadás során, ismételten feltétlenül távolítsa el ezeket a tételeket a táskájából, és mondja el egy ügynöknek, hogy hordozza őket.